Inlägget skrivet: 2009-02-22 @ 21:16:48

Dagens snapshot...

är utan tvekan denna bild.Är det bara jag som känner vissa likheter med Djungelboken? Baloo och Mowgli?
"Mitt i nyllet..."Inlägget skrivet: 2009-02-21 @ 19:51:31

Tungan rätt i mun.

Det är inte alltid man är så poppis som fotograf har jag märkt. Häromkvällen plåtade jag lille Adam och detta är vad han bjöd på!

Inlägget skrivet: 2009-02-21 @ 01:05:14

Fotomässan i bilder

Idag har jag som sagt varit på fotomässan som håller till på svenska mässan i gbg nu i helgen.
Höll faktiskt på att komma helt fel det första jag gjorde. Klev in genom mässentrén och såg till min förvåning att det var billigare inträde än vad jag läst dagen innan. Väl framme i kön fick jag som tur va sett att det var till ridsportsmässan jag köat. Tror ni jag hade blivit en smula förvånad samt besviken om jag betalt och knatat in där och möts av ponnytransporter och betforpåsar?

Hur som helst, en rulltrappa senare och entrén kändes betydligt mer bekant....
Kom givetvis dit lite senare än beräknat och som omedelbart straff fick jag vackert så i en lång ringlande kö för att ens ta mig in. Kön gick fortare än väntat hur som helst så inte hann jag hänga läpp för det inte!

Väl inne på området plockade jag fram kameran och började knata runt i sakta gemak. Inte så vansinnigt mycket folk faktiskt. Givetvis tillräckligt för att inte kunna strosa fritt men ändå överkomligt. Första montern som mina ögon fastnade på var inte helt oväntat
Canons.Ett av mina mål under mässan var att få klämma och känna lite på min nästa kamera. En Canon Eos 5D markII. Det har ju varit stört omöjliga att få tag i nästan verkar det som så jag har inte fått chansen att känna på nån ännu.
Som ni förstår så var givetvis Canons monter, av just den anledningen, fullsmockad med folk. Jag fick vackert gå ett par varv på hela mässan innan jag orkade armbåga mig fram för att få besudla ett exemplar.

Jag måste erkänna att jag föll pladask. En sån SKA få leva med mig i framtiden det är något som är säkert! På den satt av en slump mitt personliga favoritobjektiv med. Ett av Canons egna 24-70 2,8L. Tror ni att det var kärlek vid första ögonkastet?Ni får ursäkta att bilden inte ser smarrigare ut än vad den gör. Men jag hade uppskattningsvis 3 millisekunder på mig att ta en bild innan nästa giriga par händer tog ett skamgrep om min nyfunna kärlek...

Precis bredvid stod stora delar av familjen L-optik och lapade sol. Frasen "En av varje tack" är väl det som kommer närmast till hand där...


Ett stenkast ifrån Canons monter hittade nästa blivande Nagadezfamiljemedlem. Aifo visade stolt upp sina Elinchromblixtar förstår ni. Här nedan ser ni hur Ranger RX Speed stolt visar upp lillebror Ranger RX. Galna Ranger Speed RX AS som inte kan vistas i möblerade rum ser ni iförd en läcker sparkdräkt.Familjen Profoto hittade jag såklart med. De tillhör de lite finare släktet men bodde inte så fint under mässan tycker jag. En vacker dag profoto... en vacker dag...


Sista bilden "snodde" jag mer eller mindre måste jag erkänna. Ja för det e lite så det känns att fota andra fotografers modeller. Fota över axeln på andra är inte fint, men nu var det mässa och då får man bjussa på lite fulingar!
Aina heter muan som sminkat den här modellen. Henne har jag jobbat ihop med tidigare. Jätteduktig tjej.


Jag var givetvis förbi en hel del andra montrat. BLF (BildLeverantörernas Förening), Fotosidans, Där jag upptäckte att min goda vän och kollega Jessica återigen var publicerad! Grattis ditt lilla svin! Kamera&Bild hade en monter och givetvis Scandinavian Photo. Där sprang jag även på John. Även han en vän och kollega. Vi pratade en stund och det resulterade i ganska spännande saker som jag kommer gå in på senare tror jag.

Efter att ha träffat och snackat med John så kände jag mig rätt mör så beslutade mig för att sakta rulla hem igen. Döm om min förvåning när jag då möter min halvbror. Vad är oddsen för det kan man ju undra? Även det samtalet gick i intressanta tongångar måste jag säga. Kul att jag hamnar i många intressanta diskussioner nu måste jag erkänna! Det känns bra!

När jag väl pälsat på mig igen för att ge mig av så hade nog hjärnan börjat gå ner i varv för det enda jag får fram när jag nästan springer ner en duktig fotograf och bloggare i Maria Ulmefors är "Hej!" för att sen bar amaniskt fortsätta gå. Ber om ursäkt för det Maria. Hjärnan var tydligen inställd på mat.

Overall får jag väl säga att jag är rätt nöjd. Trodde mässan skulle varit lite större, men jag fick uträttat de målen jag hade mer eller mindre och då får man ändå räkna det som godkänt och en positiv mässa!
Nu återstår det bara att se om det krävs ytterligare ett besök innan mässan är slut! Mer om det en annan gång...Inlägget skrivet: 2009-02-20 @ 21:08:39

Mr Cyklops is bored

Tänkte visa hur det kan se ut när Mr Cyklops är en smula uttråkad/galen i största allmänhet!Skön nerdstämpel på denna bild jag vet, men det bjuder jag på! En fin bild på Linköpings partyelit vart det ju iaf!Inlägget skrivet: 2009-02-19 @ 15:34:19

FotomässanImorgon fredag tänkte jag snurra runt inne på
fotomässan som besöker Göteborg denna helgen. Har fått lite tips på bra ställen och montrar att gå till, sen verkar det vara en del intressanta seminarier som jag inte vill missa. Låter som det kommer bli en heldag i fotograferingens tecken! Härligt!

Jag skall även klämma och känna lite på min nästa kamera som jag hoppas kommer finnas på plats på mässan. För att inte prata om blixtarna jag gått och suktat efter nu en längre tid. Det låter lite som jag kommer behöva hjälp med att bära hem alla broschyrer jag kommer plocka på mig!

Så är det någon som tänkt gå dit imorgon och vill ha sällskap så hör av er vettja!Inlägget skrivet: 2009-02-16 @ 11:39:02

Ny bild, outside the box...

Andra sessionen i den nya lokalen blev lite av en specialare. Fröken Jansson var på blixtvisit och fick tvingat upp mig på en takbjälke i studion för att plåta en skvätt.

Bare in mind, att detta inte riktigt är min vanliga genre så jag är kanske ute lite på tunn is här.
Inlägget skrivet: 2009-02-09 @ 19:09:36

Sista mötet imorgon

Imorgon kring lunch så skall jag på vad jag antar och hoppas är det sista mötet inför start på mitt nya fräna liv.
Jag har egentligen inte så mycket mer att säga om det i nuläget, men det kommer givetvis en uppdatering om vad som beslutats på detta mötet så snart som möjligt. Förhoppningsvis och troligen kommer det gå i positiva ordalag och det är vi väl alla glada åt.

Då kan det även tänkas dyka upp diverse bilder. Både nytagna modellbilder samt några av den mer dokumentära karaktären...

Nu är det dags att skrida till verket och kasta på sig det kreativa blåstället och skapa...Inlägget skrivet: 2009-02-04 @ 23:58:25

Dead By April till Metaltown


Fick precis en länk utav
Wysteriia som gjorde mig lite glad. Dead By April, ett band som jag plåtat, ska tydligen vara med på Metaltown i Göteborg i sommar. Skitkul för grabbarna! Det är de verkligen värda.
Hörde att de dessutom vunnit en utmärkelse på Bandit awards. Grattis till det med!

Vad som är extra kul är att det är jag som tagit bilden som visas på Metaltowns hemsida. Byline och allt. Inte illa må jag säga! Det är inte utan att det värmer lite i hjärtat och att ryggen rätar ut sig ordentligt!

Vill ni spana med egna ögon så följer ni bara denna eleganta länken.Inlägget skrivet: 2009-02-04 @ 12:00:04

Dags för vår och sommar nu...

Är det någon mer än jag som är less på grå himmel och kyla nu? Nä jag röstar för vår och sommar nu helt klart!
I ett försök att locka våren lite på traven så tänkte jag visa en bild från förra sommaren på Ida och Amanda när jag var på besök söderut.
Inlägget skrivet: 2009-02-04 @ 01:41:37

Nattens örongodis

Det låter kanske lite underligt att höra en kille digga Barry Whites röst men jag bryr mig inte om det inte! Han är störtskön och är utan konkurrens min nattmusik för ikväll...


Barry White - Just the Way you AreInlägget skrivet: 2009-02-03 @ 14:46:51

Behind the scenes från "hattplåtningen" i Sthlm

Hittade en mapp på datorn här där det låg en massa fräna behind the scenes bilder från en plåtning jag gjorde uppe i sthlm i somras. Tror det är fröken Wysteriia som stått för flertalet utav dessa bilder så vi skänker henne ett tack tycker jag. Då Cilla själv figurerar i bilden är det troligen modell nr två och ingen mindre än fröken Li som stått för det snabba avtryckarfingret.

Plåtningen skulle generera bilder bilder för Sarah Marias marknadsföring av sina små egentillverkade hattar. Det finns en session på modellbilder med några av bilderna. De hittar ni HÄR.

Vi tog även ett gäng bilder utomhus den dagen. Flippade loss fullständigt och det var riktigt roligt. Vi var ett gott gäng som känner varandra bra och då är det kul att låta kreativiteten ta överhanden för en stund.

Så här kan det se ut när man är en stressad fotograf och måste plåta och göra situps samtidigt... Visst lider man för konsten?En av få mindre obekväma fotografposer måste jag säga...Nästa bild visar en inte helt ovanlig fotografpose...Resultatet av den posen gav följande bild i slutändan förövrigt...Så kan det se ut när mr Nagadez fotograferar iaf.Inlägget skrivet: 2009-02-03 @ 14:16:18

Ett av årets första porträtt

Årets första plåtning ägde rum den 20:e Januari och resulterade i ett par fina porträtt på den sprudlande fröken Jennica.
Det var även första gången jag plåtade i den nya lokalen som jag lyckats fjäska in mig i.

Sminket det stod Jennica för själv. Dessutom merparten av hårstylingen även om jag vill flika in att jag styrde upp krusandet för baksidan! Tyvärr framgår ju inte det hur fint krusat håret på baksidan blev i den bilden jag tänkt visa nu men men. =)
Inlägget skrivet: 2009-02-02 @ 03:17:18

Musik mitt i natten...

Min nya homie Daniel är en riktigt skön lirare. Dessutom lyssnar han stenhårt på hiphop och rnb så jag har blivit pepprad med mycket ny skön musik som jag inte ens sett åt tidigare.

Låten jag tänkte visa för er nu är en ny liten ögonsten. Varför vet jag inte riktigt? Den får mig att gunga bara och det är ett bra tecken! Med andra ord en "repeatdänga" för sömnsvåra nätter som denna!


Afasi och Filthy - MagnolianInlägget skrivet: 2009-02-02 @ 00:27:06

Ny hemvist för datorn

Titeln låter kanske lite skum men det är inte så konstigt som det kanske låter. Jag har flyttat min arbetsdator till en kompis kontor för att ha en egen arbetsplats så att säga. Känns riktigt bra att ha en riktig arbetsplats att gå till faktiskt.

Det är ett led i mitt nya liv som börjar nu snart. Vill inte gå in mer på det förrens mot slutet av veckan då jag förhoppningsvis vet mer. Men nu smäller det snart!