Inlägget skrivet: 2009-01-31 @ 14:55:40

Bland blixtar och kastruller...

Den här sessionen tog jag och Angelica nu i veckan och finns att beskåda på modellbilder. Vill ni spana in dem lite närmare och framföra lite smarrig kritik är det fritt fram! Då är det denna länken ni skall besöka!

Modell och mua är alltså fröken Angelica Jansson. Platsen finner ni i Linköping. Tack till fröken Titti som så generöst lät oss låna hennes lya för lite plåtande.
Inlägget skrivet: 2009-01-26 @ 01:44:06

Reunion09

Här kommer en bild från årets blott andra fotosession. För er som mot förmodan inte känner igen modellen så är det ingen mindre än fröken Angelica Jansson.
Platsen bilden är tagen på hittar ni i Linköping på en kökströskel i vasastan. Ljuskälla var min enkla speedlight 580 med två reflexskärmar i form av en vit köksdörr samt, hör och häpna, en kastrull modell extra large.
Saknar ni riktig reflexskärm och har gjort slut på folien hemma kan jag intyga att kastruller is the shit!

Trots tillsynes underliga fotoförhållanden så skötte sig fröken Jansson enastående och är med sin erfarenhet en mycket inspirerande modell att jobba med.

Mer bilder är att vänta så se detta som ett litet smakprov.
Inlägget skrivet: 2009-01-14 @ 15:55:40

29, ingen ålder för en karlIdag är det den 14e januari precis hela dagen och kommer därför vara min födelsedag lika länge!
Jag blir *mummlar nått ohörbart och pekar samtidigt uppåt* år gammal. Vilket jag gång på gång får höra inte är nån ålder för en man av min kaliber...? Som att jag skulle vara gammal liksom? Visst är det härligt att fylla år? =)

Stort tack till alla er goa människor som skrivit och hört av er till mig idag! Det värmer verkligen och för det är jag mycket tacksam! Så från mig till er en jättestor kram och tack tack!Inlägget skrivet: 2009-01-11 @ 20:31:20

Session på modellbilder.se

Det var inte igår man hade bilder aktuella för kommentering på modellbilder.se. Nu är det då dags igen.
Helena som jag fotade i slutet av sommaren har styrt upp en session med några utav de bilderna vi tog. Lite kul!
Muan heter Therese. Ni hittar deras länkar i sessionen på modellbilder.se.

Vill ni se mer så klickar ni bara på den eleganta bilden ni ser här nedan.
Inlägget skrivet: 2009-01-11 @ 18:54:05

Angelica as Element of earth

Jag har lite bilder som ligger efter mig och har börjat kämpa ikapp det nu. Så har ni tålamodet i schack godvänner så kommer det mer och mer bilder framöver...

Denna gången var det fröken
Angelica L som var den eleganta modeller. Sminkade gjorde Aina S och vi höll till ett stenkast ifrån min gamla fotbollsklubbs klubbhus ute i Särö.

Tanken är att det skall dyka upp ett par till element till förstås och det hoppas vi dyker upp i en inte allt för avlägsen framtid!
Inlägget skrivet: 2009-01-10 @ 14:48:24

Nygammal bild

Jag har tyvärr varit lite off vad det gäller bildretuschering på sistone. Det är hemskt att känna så faktiskt. Jag förstår hur författare känner sig när de får skrivkramp. Man blir handlingsförlamad och kreativiteten är som bortblåst.

Som tur är varar de stunderna inte för evigt utan rätt va det är så släpper det igen och lusten kommer tillbaka.
Att göra banners var tydligen en liten isbrytare för mig. En mjukstart som sedan ledde in på en bild och sen ytterligare en...

Jag har inte fotat på riktigt länge nu. Tyvärr där också. Så jag har inget purfärskt material att bjuda er på, men väl en nygammal bild från i somras.

Modell är den alltid så grymma
Louice. De kvinnan är som en kameleont. Hon kan bära upp mer eller mindre vilken stil som helst. Assistent och uppviglare är den evigt charmanta Jessica. Muan heter Tina och platsen det är Rosersberg i Stockholm.
Inlägget skrivet: 2009-01-10 @ 04:19:27

en trippel

Konstaterade just att det här klippet jag tänkte visa er nu matchar min blogg jäkligt bra i början. Sen att det är en jävligt bra låt gör ju inte saken sämre. Eller låt och låt. Del av en låt snarare. Mr Timberlake vet både vad han pratar om och vad han sysslar med det är nått som är säkert!Natti nattiInlägget skrivet: 2009-01-09 @ 21:55:07

Min nya favoritreklamfilm

Visst låter det galet att säga man har en favorit bland reklamfilmer? Jag menar reklam är ju en plåga i vanliga fall...
Men den här är verkligen klockren. Ni som känner mig kommer förstå varför jag tycker det efter att ni sett den! =)

Klicka på bilden här nedan så kommer ni till en sida där man kan spana in min nya favoritreklamfilm.
Inlägget skrivet: 2009-01-09 @ 20:04:24

Give me an angryface!


Fotograf: Jessica W - Modell, ljussättare och retouch: Moi

Hittade den här sköna gamla bilden på mig alldeles nyss. Den är tagen på en skrotbåt uppe i sthlms skärgård förra sommaren. Helt absurd bild egentligen, men jag tycker den e störtskön!

Jag och Jessica är mitt uppe i en plåtning där jag står och håller våra små bärbara batteriblixtar och hon kameran. Plötsligt vänder hon sig mot mig och säger "Anders, ge mig en fulmin!". På ren reflex vänder jag den ena blixten emot mig och klick!
Slutresultatet skvallrar om att fulminer är inget man skall be mig göra! =)Inlägget skrivet: 2009-01-09 @ 20:04:02

Waiblingen, TysklandSåhär ser delar av staden Waiblingen ut ifrån Andreas balkong. Sorgligt nog den enda bilden jag kunde ta under resan då min mobil fick sig ett seriöst frispel av den tyska luften... Reste lätt denna gången och hade därför inte med mig men vanliga kamera utan hade tänkt använda mobilkameran bara men tjo fick jag! Ja och ni i viss mån då som går miste om bildbevis från vistelsen i södra Tyskland.

Tyskland påminner i månt och mycket om Sverige. Iaf vid en första anblick. Omgivningen är densamma som sånär på diverse vinodlingar som vi kanske inte är så bortskämda med hemma i Sverige.

Det stora skillnaderna ligger i människorna men framförallt lagarna. Det märks tydligt att vi i Sverige är väldigt mycket mer insatta om omvärlden och måna om oss själva. Vi är mycket duktiga på språk och det tror jag inte är en ovanlighet att vi svenskar får höra att vi är duktiga på engelska. Förklaringen ligger troligtvis i något jag fick erfara första gången jag klämde på tvn hos Andreas. Allt är på tyska, ALLT! Där dubbar de för glatta livet så det naturliga flödet av andra språk och då i synnerhet engelska uteblir ju fullständigt. Något vi tycker är en självklarhet här att filmens språk är engelska och om vi är lata eller bara bekväma svenskt textade.

Modeintresset är betydligt större i Sverige också. Nu har ju jag dock inte varit i hela tyskland eller ens de största städerna, men de människor jag stötte på under min vistelse där brydde sig inte mycket om trender eller vilka kläder som passar bäst för just dem. Kanske egentligen mer ett tecken på att vi i Sverige är mer intresserade och insatta vad vet jag.

Vad man också märker ganska snabbt efter en shoppingtur i Stuttgart är att Tyskland trots sin storlek hyser väldigt få attraktiva människor. Det låter kanske jätteilla att poängtera men det är väl mer ett faktum att vi är väldigt bortskämda med vackra människor här i Sverige och Norden. Det var förövrigt en av de första kommentarerna man fick höra i ett samtal med en tysk kille "Fan är du från Sverige, där har ni fina tjejer!".

Egentligen är det rätt underligt för det finns många fantastiska modeller, både manliga och kvinnliga, som kommer från Tyskland. Kanske är det så enkelt att man blir hemmablind?

Säga vad man vill så är Tyskar ett mycket trevligt folkslag. De är betydligt mer öppna och även om engelskan inte är den bästa så gjorde de åtminstonne allt för att kommunicera och vara trevliga emot mig.
Mycket av den mentaliteten är nog rotad i landets grundläggande lagar. Lagar som är betydligt mer liberala än vad vi är vana vid i Sverige.
Det finns ju som bekant inget spritmonopol i Tyskland. Där knallar du enkelt in på första bästa mack och köper dig en flaska vodka som står snyggt placerad bredvid läsken.
Åker du och storhandlar på deras motsvarighet till ICA så hittar du radvis med viner i alla prisklasser t.ex. Kanske inte så tokigt om du skall planera en större middag och vill matcha vinet med maten vad vet jag?

Lite mer otäckt är väl egentligen ett par andra saker. Som t.ex att promillehalten för rattonykterhet är 0,8. Skulle du orsaka en olycka eller motsvarande är dock gränsen plötsligt 0,3 och var ligger logiken i det?
Jag kan därför säga att jag vart förvånad när Andreas berättade att 2008 tydligen var ett rekordår i hela Tyskland vad gäller få antal trafikolyckor. En i mina ögon ganska intressant motsägelse med tanke på vad vi blir drillade med i svenska trafiklagar och statistik.

Kanske tål de bara sprit bättre där nere med. På nyår började det tidigt, körde stenhårt, och slutade inte förrens solen gått upp igen dagen efter. Vad jag vet var det bara en enda som slocknade och det var en ung kille som tydligen blivit överförfriskad på ett annat ställe långt tidigare...

En annan mindre frän detalj i tyska lagar är väl den som gäller prostitution och bordeller. Eller ska man kanske säga bristen på lagar kring det. För det är fullständigt lagligt och öppet med bordeller där.
Det är inte alltid så att de är undangömda heller. Där vi var och handlade mat va det ett litet centrum. Där fanns stormarknaden, lite klädaffärer, burger king, en nattklubb och tydligen en bordell. Bordellen och nattklubben ligger även lite suspekt i samma byggnad. Jag skäms inte för att erkänna att jag vart helt förstummad och en smula chockad över den öppenhet det är kring hela etablissemanget faktiskt...

Är man lite elak låter det nästan som tyskarna behöver en idiotsäker plan för en blöt kväll på stan. Hämta drickat i affären, dra i dig det i bilen och kör fram till nattklubben, festa skallen av dig och får du inte med dig kvart-i-tre-ragget så finns det alltid mer vänligt inställda jäntor en trappa upp som alla betalar skatt för de tjänster de erbjuder...  Efter det är det ett säkert krypavstånd till nattamaten på bk och är du inte i värre form än 0,8 promille så kan du utan problem köra med ena hjulet i diket hela vägen hem...

Säga vad man vill om Tyskland men jag hade väldigt trevligt där. Det var kul att få träffa Andreas på hans nya hemmaplan och efter lång väntan återigen få prata i mun på varandra. Det tar oss max en kvart att i somliga meningar säga exakt samma ord vid exakt samma tidpunkt. Jag kan inte komma på någon som faktiskt tänker så extremt likadant som undertecknad själv gör. Att sedan få se Tyskland för första gången var även det en upplevelse om än en av synnerligen skräckblandad-förtjusnings-karaktär.

Som avslutning kan jag berätta att nu blir det bara ett tysklandsinlägg till. Det kommer bli i form av en topplista över den genialiska tyska musiken. Eller ja genialiska kanske är att ta i. Pinsamma är kanske mer det ordet jag söker. Eller nej. Låt oss säga pinsamt charmiga! Ja.. Det blir bra!
Så förbered er på veckans Kanon&Kalkon-lista över pinsamt charmig tysk musik!

Dags att stämpla ut nu. *katshing*Inlägget skrivet: 2009-01-09 @ 02:05:47

2009, the year of the NagadezJag gav mig själv ett nyårslöfte nere i Tyskland. Normalt sett tycker jag det är rätt töntigt med nyårslöften för de har en tendens att hålla i 3 veckor sen börjar de sakta fasas ut och glömmas.

Mitt känns inte bara vansinnigt sunt utan även fullständigt genomförbart. Jag måste säga att hittills går det ganska bra och bättre lär det bli!

Vad det är väljer jag att hålla för mig själv för det blir så mycket roligare då att sen när man avslöjar det få ett ärligt facit på hur det egentligen har hått.

Förövrigt så har jag på känn att 2009 är året med stort Å. Det e nu det smäller. Yes sir! 2009 is the year of the Nagadez.Inlägget skrivet: 2009-01-09 @ 00:29:39

Bannerlistan blir längre och längre

Som ni ser har det dykt upp ett helt gäng banners till. Vilket e roligt! Lagom kreativ ansträngning för mig just nu känner jag. Man måste ju kicka igång gängorna igen så att säga...

Ann K, Sandra B, Sarah Maria, Anne H, Sandra A och Maria G har nu även de fått sin speciella plats på nagadez.blogg.se.
Fler är under bearbetning också så håll till godo!Inlägget skrivet: 2009-01-08 @ 14:50:56

3 banners online

Då var det plötsligt 3 banners utöver min egen på sidan. Första rundan gick som synes till följande.

Jessica Wikström - Fotograf, kollega men framförallt Vän med stort V.


Cecilia Johansson - Mer känd som Wysteriia. Bloggerska, modell men även hon en underbar vän.


Louice Lofterud - Modell, trancefreak och hur skön som helst.


Fler är på ingång. Jag återkommer när de dyker upp på sidan. Musikspelaren är ett minne blott nu med. Kände inte att den fyllde nån riktig funktion ändå så. Det bästa av allt? Det kommer få plats fler banners! Yäy!

Tjingeling!Inlägget skrivet: 2009-01-07 @ 13:34:27

Banner någon?


Fick ett ryck och snidade ihop en liten reklambanner för mig själv som ni kan se i högerspalten här intill.
Tänkte det kunde vara kul att fylla ut den sidan lite granna med roliga länkar etc.

Så är det någon som vill byta banner med mig eller bara ha en banner på min blogg så är ni välkomna att kontakta mig här genom bloggen. Har ni ingen egen banner så kan jag i mån av tid hjälpa er att snickra ihop en.Inlägget skrivet: 2009-01-07 @ 00:19:14

Skön låt från Scrubs

Sitter med datorn i knät framför tvn och har precis spanat in två avsnitt av Scrubs på 6:an. I ett av avsnitten var det med en jäkligt skön låt. Rätt intressant text med. Det kanske man kan ta som en smärre förklaring på varför jag har så svårt att sova om nätterna vad vet jag?

Hittade klippet på youtube men det gick inte att embedda i bloggen så ni får nöja er med en extern länk helt enkelt.
Gillar ni akustiska gitarrlåtar kanske den e något för er! :)

So here goes.
LÄNKEN TILL YOUTUBEKLIPPET FRÅN SCRUBS

Edit:
Hittade ett klipp som gick att embedda nu så för alla er riktigt lata så tryck på play bara! ;)
Inlägget skrivet: 2009-01-06 @ 19:56:07

Nerresan

Som jag skrev innan nyår så vart jag nerbjuden till min vän Andreas i Waiblingen över nyår.

Det är inte helt enkelt att ta sig till Stuttgart som Waiblingen ligger strax utanför. Det går inga direktflyg från Göteborg dit tyvärr. Fick vackert byta i Frankfurt. För att göra det ännu roligare så är de inte synkade för fem öre. Utan jag fick på nerresan vänta i 4 timmar på anknytningen från Frankfurt till Stuttgart.

Ni som varit på Frankfurts flygplats vet att den är rätt stor. Jag skojar inte om jag säger att jag fick gå i 10 minuter för att ta mig från den ena gaten till den andra jag skulle åka ifrån.

Vad gör man sen när man väl hittat sin gate? Jag hade varit sådär skönt övermogen och köpt mig en korsordstidning. Därav mitt fantastiska ordförråd! ;)
Räknade hur många jag löst nu när jag kom hem. Tidningen innehöll 30 korsord jag hade gjort 28! Rätt stabilt ändå!

VÄl framme i Stuttgart så skulle jag ta pendeln till Andreas jobb då han fortfarande jobbade. Funkar precis som våra pendeltåg här. Inga problem alls. Däremot fick jag lite hicka när jag startade min mobil och menyn var borta följt av nått skönt felmeddelande!?
Jag kunde alltså inte komma åt mina sms eller skicka några... Telefonboken kunde inte jag heller komma åt. Det enda som fungerade var planet 3 och msn typ.

Så där står man i ett främmande land och har en mer eller mindre obrukbar telefon och måste kontakta Andreas så han vet när jag kommer fram. Som tur var hade andreas ringt mig tidigare under dagen så det fanns ett nummer kvar bland senast mottagna samtal... Det blev min räddning! Jag menar hur många kan sina vänner mobilnummer utantill numera?

Pendeltåget tog nära timmen dit jag skulle. Under resan åkte jag tvärs genom Stuttgarts centrum eller stadtmitte som de kallar det. Rätt mycket folk som strömmar fram och tillbaka där. Det slog mig dock att det det är inte många människor i Tyskland som har nån som helst modekoll. Jag är väl ingen modeguru av högsta rang själv kanske men lite koll har man och i min uppfattning saknar tyskar fullständigt känsla för mode! :)

Väl framme så möts jag av mannen myten legenden Andreas vid perrongen. Stiligt klädd i kavaj och scarf. Ni som känner Andreas från Sverigeeran vet att man oftast såg honom i en knallblå miniracing t-shirt modell XL och skönt sletna jeans. Uppgraderingen till Man 2.0 tycks ha gått mycket bra! :)
Att man själv då inte sovit något de senaste 18 timmarna och flugit och härjat en massa gjorde ju inte kontrasten sämre precis!

Goda vänner som vi är läste han mina tankar och försåg mig inom 5 minuter med en Redbull Cola. Japp. Ni hörde rätt. Nått galet påfund de har i tyskland. Coca cola spetsat med redbull. Ganska frän upplevelse måste jag säga och ögonlocken skickade den minsann upp i skyn iaf fram till kvällskvisten!

Andra stoppet blev Andreas arbetsplats. Han hade lite saker att göra klart innan vi kunde rulla hem så jag fick en smärre tour över LRP electronics. Fick hälsat på några av hans kollegor som var på väg hem också. Det var då jag insåg att mina tyskakunskaper från skolan troligtvis inte riktigt skulle hjälpa mig i den utsträckningen jag önskat!
Att de sedan tydligen pratar något de kallar för "schwäbisch" där i Stuttgartområdet gjorde inte saken lättare. Tänk er en mix av skånska och danska fast med tyska ord som de även serverar i kulsprutefart!

Säkraste kortet i det läget var att dra det stabila skämtet. "Hallo ich bin Anders" Vilket fascinerande nog betyder "Hej jag är annorlunda" på tyska! Då var man i hamn direkt!

Nu börjar detta inlägget bli lite väl långt så det är dags att runda av. Tyvärr har jag inte tagit några bra bilder att illustrera med då min telefon som sagt inte fungerade som den skulle. Nästa inlägg kommer handla lite mer om själva vistelsen i tyskland tror jag... until then.... auf wiederssehen...Inlägget skrivet: 2009-01-05 @ 22:10:10

Auf wiedersehen Deutschland. Hej Sverige!

Då var man tillbaka in fantastische Schweden! Hade inte beställt några 10 minusgrader iofs så vart lite besviken måste jag säga. Det är med visst vemod jag säger att det är skönt att vara hemma också, för jag saknar min bästis där nere som fan. Det blir man smärtsamt påmind av när man ses ett par dagar som vi gjorde nu.

Känner att jag har en hel del att blogga om nu egentligen men får väl försöka portionera ut det en smula.

Det kommer givetvis bli lite snack om resan, om nyår, om tyskland i sig. Om min bil tror jag... min mobil blir det definitivt nått inlägg om. Kanske nån bild också med lite tur...

Det kommer med andra ord lite fler uppdateringar framöver va det lider. Så håll ögon och öron öppna!

Auf wiedersehen Deutschland. Hej Sverige!