Inlägget skrivet: 2007-01-31 @ 12:52:55

Dagens låt

jasonFick en länk till en låt för en tid sedan som tokfastnade vid första lyssningen. Jag är inte less på den ännu. Ganska fascinerande!
Hade man haft hälften av hans sångröst hade iaf jag varit nöjd.... Jag känner mig dock rätt säker på att jag bräcker honom när det kommer till att sjunga i min bil! ;)

Låten heter I´m yours och framförs av
Jason Mraz. En version av låten kan ni lyssna på här.

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-01-29 @ 14:19:11

Uppdrag

Det har börjat röra lite på sig nu. De senaste två veckorna har det trillat in ett par fotouppdrag vilket är riktigt roligt. Tydligen har kunderna varit nöjda för det har genererat ytterligare kunde genom deras kontakter. Så nu är det helt plötsligt aktuellt med två uppdrag till. Det verkar som att musikbranschen är min grej! :)

Har även fått in lite förfrågningar om hemsidor för några företag samt privatpersoner. Jäkligt kul att det börjar hända lite saker på den fronten nu....

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-01-28 @ 23:54:09

Söndagssorg

Sorg kanske är ett väl hårt tilltaget ord, men det är lite så det känns. Det är vemodigt att säga hejdå till någon man tycker så mycket om när man verkligen inte vill de skall ge sig av.  Söndagar har ofta blivit  den dagen då Angelica måste åka hem till Karlstad igen.  Vi har ju båda våra studier att tänka på och det är inget man kan kompromissa bort i första taget.

Vi hade iaf en heldag på stan innan. Shop til you drop fick en helt ny innebörd för mig idag!  Kvinnor  har en fantastisk förmåga att  springa i affärer.  Jag vet inte vart de får det ifrån. 

Jag ser mig själv gå efter ett förutbestämt mönster för att vara så effektiv som möjligt. Jag vet vad jag är ute efter hur den kortaste vägen blir och ser det som en tävling att fixa allt på kortast möjliga tid. Tydligen den väldigt manliga versionen av shopping.

För idag har jag sprungit tvärs över nordstan 5 ggr tror jag! 5 ggr!! Ben och rygg domnar normalt sett bort efter kanske 3 varv där inne!
Jag tror inte det finns en handväska vi inte känt lite på, inga gråa kappor med stora charmiga knappar vi inte provat och inga glittriga halsband vi missat att syna...

Jag har nog suckat en halv miljard gånger till Angis förtret åt allt galet hon visar, men faktum är att vad hon än plockar fram i en butik så klär det henne när man ser det på i provhytten! Fascinerande.

Efter att ha haft en dag utan några som helst tider att passa så lyckades vi ändå få stressa in till tåget på kvällen sen. Det är makalöst. Det enda värre än ett avsked är ett hastigt avsked och det blev det denna gången. Det känns ändå rätt ok när man vet att vi troligtvis ses redan på fredag igen, men det... det kommer bli ett par andra blogginlägg det!

Anders aka Nagadez

Inlägget skrivet: 2007-01-28 @ 23:30:49

Fotolördag

Det var foto för hela slanten igår. Jag hade ett uppdrag att ta bilder för en kompis kompis och Angelica hade ordnat en plåtning för egen del.
Jag höll till inne i en konserthall på
Artisten i Göteborg. En jättesal med stor scen där en väldigt exklusiv flygel stod och blänkte. Som ni säkert insett skulle flygeln användas till uppdraget och det är ju inte varje dag man står och fotar en pjäs som uppenbarligen är värd nära miljonen!!

Ett par av bilderna vart riktigt bra och uppdraget kändes lyckat! Alltid lika skönt att kunna göra andra nöjda med ens passion för foto.

När jag var klar hade Angelica hunnit drygt halvvägs med sitt plåtande bara. En smula frustrerande då jag tyckte klockan runnit iväg men samtidigt vet jag själv hur lång tid det tar att rigga och fixa allt från ljus till hår och makeup.

Jag irrade omkring en stund på stan innan jag hittade vart de höll till. Väl där fick jag direkt gå in och assistera vilket jag bara tycker är roligt. Jag passar alltid på att kolla lite hur fotografen jobbar och ställer mina jobbiga frågor om varför man gör si eller så i de olika situationerna.

Det visade dig att Michael, som fotografen heter, var en riktigt trevlig prick. Sprang på honom på träffen som hölls på scandinavian photo härom helgen, men då han vi inte prata något vidare.
Det visade sig att Michael och jag tänker ganska lika inom foto och det är intressant att hitta likasinnade att bolla tankar och idéer med. Snäll som han var erbjöd han mig att lånsa saker av honom med om jag kände behov nån gång. Väldigt generöst må jag säga! Ett erbjudande som jag definitivt kommer nappa på om tillfälle ges. I väntan på att min egen fotobudget skall växa till sig nog för att skaffa en liknande utrustning själv.

Om uppdragen trillar in i den takt de gjort de senaste två veckorna är det inte omöjligt man kan byta upp sig lite snabbare än vad jag räknat med. Det är skönt att känna vinden inte alltid blåser åt fel håll!

En annan skön detalj med att träffa nya kontakter på det viset är att det plötsligt kan dyka upp andra intressanta ämnen. Michael verkar nämligen vara en man med många kontakter i stan. När jag nämnde jag sökte jobb som webdesigner hade han ett företag han tyckte jag borde höra mig för hos!

Kan det månne vara som så att vinden kanske vänder lite nu?

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-01-28 @ 22:51:53

Angi kom till stan...

Vissa dagar känns lite lättare än andra även om de kan vara totalt fullbokade med stressiga eller jobbiga saker. Fredagen den 26:e var en sådan dag.
Jag skulle ju på en intervju som jag nämnde i inlägget tidigare. Även om man gått på en del intervjuer nu i sina dagar så är det alltid en stressfaktor inför dem.

Då är det extra skönt att veta Angi väntar på en efteråt. En vecka kan ha varit total katastrof men i samma ögonblick man ser hennes leende försvinner alla besvär.
Denna fredagen var ett väldigt extremt sådant ögonblick faktiskt. Intervjun vart ju försenad som sagt och Angelicas tåg skulle komma ganska precis när min intervju skulle börjat. Olyckligt nog fick hon gå på stan nästan en timme helt själv på grund utav detta. Nu tänker ni säkert direkt vilken kvinna i världen tycker det är jobbigt att gå på stan och shoppa helt obehindrat? Men faktum är att hon fick släpa på sin packning och det gjorde upplevelsen lite mindre angenäm.

När jag ringde och visste jag var försenad från intervjun var det inte den där vanliga klingande stämman man möttes av. Två sekunder senare när man får syn på varandra så släpper allt det där och det fenomenet jag nämnde tidigare sätter in. Alltså det leende är bra för själen!!

Jag har sagt det förrut men jag säger det igen. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad!

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-01-28 @ 22:03:33

Intervjuresultat

I Fredags var jag på arbetsintervju på the studio i gbg. De sökte fotografer till sin "modell för en dag" verksamhet inne på nordstan.
Jag skulle vara där kvart i tre på eftermiddagen.
Efter mycket möda och stort besvär lyckades jag lokalisera deras port och tog mig upp till deras studio.
Stället var fullsmockat av tjejer som  skulle plåta.  Det var bra mycket större än vad jag hade förväntat mig.  Fräscha lokaler. Ljust och öppet.
Givetvis vart killen jag skulle prata med försenad så jag fick vackert vänta en stund innan intervjun kunde börja.

Väl på plats visade det sig vara två stycken jag skulle bli grillad utav. Ja jag väljer ordet grillad för det var precis det de båda refererade det till när vi precis hade satt oss ner.
Vid det här laget biter inte sådana fåniga kommentarer på mig. Jag är jag och duger inte det så... Då är jag ju inte rätt man för jobbet punkt!

Intervjun vart dock inte någon större prövning. Jag svarade lugnt och metodiskt på deras frågor. Vare sig de var vettiga eller mindre vettiga.
Jag visade mina bilder jag hade tagit med mig och jag tror de fick bra respons. De kommenterade flera av bilderna och det tar jag som en komplimang. Målet med mina bilder är ju att väcka nån form av känsla eller tanke hos betraktaren.

De berättade senare att det var just på grund av min portfolio som jag hade blivit kallad till intervjun. Jag har ju ingen fotoutbildning. Inte heller någon vidare dokumenterad erfarenhet på området.

Jag känner dock att i ett kreativt arbete är det resultatet och i detta fallet bilderna som är det viktiga och de verkade gilla mina bilder! Här nedan kan ni se en mindre bild över vilka bilder jag har i min printade portfolio. Min webbportfolio hittar ni här.

Klicka för större version

Resultatet av intervjun vart lite tvetydligt men jag skall återkomma till dem och kanske boka upp nån form av praktikdagar så att vi kan få en chans att känna lite på varandra.

Det känns trots allt som det är en riktigt spännande chans att få lite mer erfarenhet av skarpa fotojobb.
Så fort jag hör mer lovar jag att berätta för er.

Until then...

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-01-25 @ 23:46:10

Publicerat nytt material

Då har jag äntligen fått publicerat de bilderna jag tog på träffen förra helgen. Har ju ordat lite om den träffen i ett tidigare blogginlägg bl.a.
Det är allti dlika skönt att känna man har färdigställt en session. Ett kapitel avklarat och dags att hugga in på ett nytt!

självklart skall  ni få en smygtitt på dem här i bloggen, vill ni se alla bilderna så  hittar ni dem
här.


Mvh Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-01-25 @ 10:55:13

Photoshop

Det har blivit några timmar framför datorn nu. Många av dem sitter jag och arbetar i just photoshop för att behandla mina bilder. Ibland får man kreativa ryck och vill göra något helt galet med en bild. Som den jag tänker visa er nu.
Grundbilden är tagen hemma i mitt lilla rum. Tanken var lite sköna porträtt med fokus på en lite rolig och galen frisyr. När jag satte mig med denna bilden i datorn föll jag direkt för blicken. En bra blick förhöjer en bild avsevärt!
Angelica är återigen modell.

Den nedersta bilden är den obehandlade bilden som kommer direkt ifrån kameran.
Bilden i mitten är så som den publicerades på modellbilder.se
Den översta är min något utflippade version.

(Klicka upp bilden för att få den i fullformat)

Det finns inget som är roligare än att sitta och tillåta sig själv flippa ut lite i photoshop. Visst alla gånger blir det inte kanonresultat, men ibland så! Oavsett resultatet så lär man sig väldigt mycket på att leka!

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-01-25 @ 09:41:25

Håller tummarna

Angelica ska till sthlm idag på hemligt uppdrag. Ja eller hemligt för er kanske men jag tänker inte va den som tjallar! =)

Vill bara säga att jag sitter här hemma å håller tummarna för dig baby!
Har inte visat så mycket bilder här ännu så tänkte ta tillfället i akt att göra ett första bidrag.
Dagen till ära tar vi såklart en på Angi!Bilden är tagen hemma hos Angelica i hennes vardagsrum. Visst är hon söt!? :)

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-01-25 @ 00:16:38

Arbetsintervju

Det hände mig något inte helt vanligt tidigare... Blev uppringd av ett företag jag sökt jobb på för en tid sedan.
De ville att jag kommer på intervju där på fredag eftermiddag. Jag blev helt paff.

Jag är ju utbildad webdesigner och sitter just nu på en påbyggnadsutbildning på just det ämnet nere på
Ljud&Bild-skolan i Varberg.
Faktum är att det jobb jag skall på intervju för är som fotograf. Ja precis du hörde rätt som fotograf!
Ni som känner mig vet att jag älskar att plåta och för er som inte vet det talar jag om det för nu. Bevis för det finner ni på min hemsida också om tvivlen trots det skulle kvarstå.

Det känns som en riktigt häftig chans. Jag tar det som en komplimang att jag är påtänkt också då jag inte har någon relevant utbildning, som var ett krav, utan enbart är självlärd på foto.
Kommer jag till en intervju för ett sådant jobb med hjälp av min portfolio så tar jag det som ytterligare ett erkännande att det finns de som uppskattar resultatet av min stora passion.

På fredag smäller det så nu är det dags att finslipa portfolion och koppla på charmen för här skall fixas jobb!
Jag räknar iskallt med att ni håller tummarna för mig då!? =)

Anders aka Nagadez
Inlägget skrivet: 2007-01-24 @ 23:59:06

Självkänsla nu!

Självkänsla nuFick boken som så många pratat om i julklapp. Självkänsla nu heter den. Skriven av Mia Törnblom.
Boken skall ha hjälpt en massa individer att bättre på självkänslan och tron på den egna personen värde. Sånt är intressant tycker jag. Idag när vi lever i en så uppstressad värld full av krav, både från oss själva och vår omgivning, så tror jag det är viktigt att man försöker ha koll på sig själv.

De närmast sörjande i min omgivning vet att jag har mina svackor. Å andra sidan har väl alla det ibland. Vi vet alla att det är svårt att hålla humöret uppe alla ggr. Eller tänka sådär positivt som man skall göra. Det blir lätt så att man går in i den negativa svängen bara av gammal vana för det är lite så det skall vara på något vis. Inrotade mönster är svåra att bryta och det är det som den här boken tar upp.

Jag läste ut den för ett par veckor sen. Att läsa den gav mig inte så mycket. Jag tror det krävs mer för att så att säga "lura" min hjärna att tänka om igen, men jag tror att om man gör övningarna som Mia nämner i boken så ökar man chanserna att bryta den negativa trenden och sakta men säkert bygga upp den inre friden igen.

Jag-är-bra-boken är något hon rekommenderar i sin bok. Det går ut på att man skall skriva ett par bra saker man gjort eller känt under dagen lite som en positiv dagbok. jag övervägde ett tag att göra det här på bloggen men då tror jag lite att vitsen med det försvinner. Man gör det ju för sin egen skull inte för alla andras. Syn på mig själv kan ju ingen annan ändra för mig, även om man så önskar vissa stunder!

Som ni hör är det hög tid för mig att sätta mig ner med min Anders-du-är-bra-bok nu! =)
Om det kommer göra någon nytta? Det märker vi om ett par månader...

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-01-24 @ 19:56:35

Med lurarna på...

När man sitter vid datorn 8 timmar en vanlig skoldag så blir det att man lyssnar på mycket musik. Tänkte lista de bästa och framförallt roligaste låtarna eller klippen från Youtube.

BÄSTA LÅTARNA:
1. Justin Timberlake - What goes around comes around
2. Cassie - Long way to go
3. David Guetta Vs. The Egg - Love don´t let me go (Förövrigt en riktigt cool video)
4. Red hot chili peppers - Snow
5. Nelly Furtado - All good things

ROLIGASTE LÅTARNA/KLIPPEN:
1. Holly Dolly (Vad säger man, originalet är nästan mer humoristiskt)
2. BYZ - Karatefylla
3. South Park - Lemmiwinks

Lyssna/kolla och njut! :)

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-01-24 @ 17:18:02

Resultat från fototräffen på Scandinavian Photo

I lördags var jag på en fototräff  på Scandinavian Photo i Mölndal. Arrangör var John som tillvardags arbetar där. Vi var ett glatt gäng deltagare där alla från foto communityt Modellbilder.se.

Två riggade studios stod till vårat förfogande. En ljus och en mörk.
Personligen plåtade jag inte så mycket utan observerade mest hur andra arbetade. Jag har en fantastisk förmåga att suga åt mig kunskap ifrån andra.

Plötsligt fick jag syn på byggfläkten som John hade lånat in för dagen. Ett monster till fläkt som du kunde vrida på i 360 grader. Genast föddes en idé om att rikta fläkten rakt upp i luften och placera en modell ståendes uppe på. Ja tänker ni det låter ju totalt vrickat och mitt svar på det är enbart JA! =)
Vrickat är min grej och det ger udda bilder vilket tilltalar mig mer än alla dessa vanliga studiobilder.

Sagt och gjort! Fick hjälp av Magnus, (en annan deltagare på träffen), att ställa fläkten på plats. fick kastat upp träffens minsta tjej på fläkten och jädrar va vi blåste henne.... Ja ni förstår vad jag menar... :)

Bilderna vart riktigt bra och blir helt klart en "frisk fläkt" i min portfolio.
Så snart jag fått godkännande från modellen i fråga kommer jag publicera dem på min sida på modellbilder och troligtvis även här!

Så håll till godo gått folk!

Anders - Friska fläktar blåser bäst...Inlägget skrivet: 2007-01-24 @ 17:04:11

Fotojobb i helgen

Hade 2 missade samtal och 4 sms när jag kollade telefonen efter ett möte på skolan häromdagen. Min gode vän Peter hade frenetiskt försökt få tag i mig utan resultat. Det visade sig att han har en väninna som behöver nya bilder till sin portfolio och han hade rekommenderat mig.

"Det är svårt att få tag i dig numera Lill-Bingo, fullbokad eller!?" sa han... Det är intressant att få reda på vad ens vänner har för syn på ens fotande... ;)

Känns extra kul att det kommer in lite förfrågningar dock. Bättre erkännande är svårt att få och det ger energi som göder kämpaglöden! Så tack!

//Anders - Betald fotograf, jo ja tackar!


Inlägget skrivet: 2007-01-24 @ 15:14:07

Pimp my blogg

Efter ett längre uppehåll har det åter igen blivit aktuellt att plita ner sina tankar i bloggen.
Fick förfrågan häromdagen om att hjälpa
flickan fixa till utseendet på hennes blogg och blev lite sugen på att ta upp det egna bloggande igen. Det är väl tveksamt om jag kommer hinna blogga i samma takt Angelica dock! =)

På äkta pimp my ride manér blir man sittandes i timmar med att finslipa alla detaljer. Rätt underligt ändå med tanke på att en blogg skall fokusera på det skrivna! Det är väl härligt när fåfängan förföljer oss slaviskt!

Kanske skall passa på att ställa en öppen fråga om vad ni tycker om utseendet på min blogg? Är det något jag bör ändra på eller som jag missat helt?

Återkommer senare för uppföljning.

//Anders - Xzibit släng dig i väggen...