Inlägget skrivet: 2007-05-23 @ 09:10:30

Ytterligare en session publicerad

Nu duggar det tätt mellan sessionerna. Ytterligare ett bidrag från mig och Angelica finns nu att beskåda på modellbilder.se. Det är det är av de sista bidrag vi publicerar på modellbilder tillsammans nu för en tid.

Tyvärr känner vi att förväntningarna på oss som enhet har blivit skyhöga och pressen att hantera detta har stundtals varit hämmande för utveckling. Så därför lägger vi uppd et material vi har kvar som är opublicerat och så väljer vi att ta en liten paus från modellbilder som enhet. Det är därför inte omöjligt att det dyker upp bilder i andra samarbeten.

Men misströsta inte för detta! För er som gillar mina och angelicas samarbeten kan jag avslöja att vi har andra projekt på gång och gör med största sannolikhet comeback på modellbilder i framtiden.

Här är hur som helst länken till galleriet jag pratar om. Kommentera det gärna.
Som krona på verket väljer jag att visa upp min egna personliga favorit från sessionen för er här i bloggen. Hoppas att ni uppskattar den på samma vis som jag gör.


Klicka för större


Mvh Anders aka Nagadez

 
Inlägget skrivet: 2007-05-22 @ 10:33:33

Fråga: Är det någon som läser min blogg?

fragetecken


Har skrivit ett par inlägg på sista tiden. Hade ju en period där jag inte riktigt kände jag hann med bloggen men nu försöker jaguppdatera med jämna mellanrum iaf.
Det är därför jag ställer mig lite frågande till vilka det kan tänkas va som läser mina rader? Tycker att kommentarerna uteblir och det är man ju också sugen på att ta reda på hur detta kommer sig?

Skriver jag kanske bara tråkiga ointressanta saker?
Är innehållet för livlöst om det saknar bilder eller andra media?

Ni som läser får väldigt gärna ge mig lite feedback.

Tack på förhand!

Mvh Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-21 @ 22:27:15

Nya bilder på MB

Ibland går det lite snabbare än vad man tror. Nej då syftar jag självklart inte på det hälften av er tänker på direkt... Nej jag tänker på mitt egna tidsschema. Har under kvällen hunnit med att färdigställa ett nytt galleri som jag publicerat på modellbilder.se

Självklart så får ni ett smaprov på bloggen. Resten av bilderna de hittar ni via
följande länk

Klicka för större

Mvh Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-21 @ 08:53:12

Helgrapport

Ja go vänner... Måndag morgon igen. Visst är det underbart. Här sitter jag på Vagabonds huvudkontor i Varberg och försöker vakna till riktigt. Sovit dåligt inatt igen. Grus i ögonen och tung i bakhuvudet. Hade jag inte vetat bättre hade man kunnat tro jag var bakis.

I helgen har jag iaf fått lite gjort. Jag har redigerat en hel del bilder vilket känns ganska bra. Skönt att få det ur världen nästan. Har legat mycket på mina axlar på sistone och det har varit perioder då det nästan varit lite för tungt. Skönt att känna det börjar släppa ordentligt nu på den fronten.
Det är inte omöjligt ni får lite förhandstittar på några av bilderna senare idag.

Började på ett nytt webbprojekt i helgen också. Kan inte berätta så mycket om det ännu heller, men om ni håller till godo så dyker det upp här förr eller senare.

Trots att jag har många järn i elden så känns det ändå som jag inte har något att göra direkt. Eller kanske snarare inte åstadkommer något. Kanske är det en mental svacka bara, men det ska väl reda ut sig det med.

Nej nu skall det jämföras listor på produktbilder så att alla bilderna som skall med verkligen är klara till katalogen... Bra måndagssyssla.

Anders aka Nagadez Inlägget skrivet: 2007-05-19 @ 15:34:43

Utställningen slut

Var inne på stadsbiblioteket tidigare idag och plockade ner mina bilder som jag har haft utställda där. Det var sista dagen idag och hur konstigt det än kändes att sätta upp dem till allmän beskådan så kändes det lite vemodigt att ta ner dem idag.

Jag har allt fått lite respons på utställningen och för det vill jag sända ut många varma tack! Det är den fina uppmuntran som ger en kraft och ork att kämpa vidare mot nya mål inom fotograferandet...

Vem vet det kanske blir fler utställningar i framtiden. Den som lever får se!

Åter igen ett stort tack till er som var där och tittade!

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-19 @ 15:28:39

8 månader...

Tiden går fort när man har roligt säger de...

Firade 8 månader med
Angelica igår. Eller firade och firade. Fröken är på jobb och gästspelar ju i sthlm i helgen så på-platsen-firande kan det tyvärr inte bli något. Hållar tummarna för att det går bra för henne iaf!
Distans suger ganska hårt i just de här lägena dock.

Nåväl det är väl inte världens undergång för det.

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-18 @ 14:31:38

Stadium XXL jobbet färdigställt

stadium


Efter många sena nätter framför datorn har jag så äntligen färdigställt bildmaterialet för
Stadium XXL. Känns väldigt skönt att ha det klart nu. Många sköna stenar som lämnar mina axlar.

Hoppas leveransen kan ske nu i helgen eller åtminstonne i början på nästa vecka.
Kan inte visa några bilder nu men gör det så snart jag lämnat över allt material.

Dags att sätta tänderna i nästa projekt. Vad det kan tänkas bli får ni reda på förr eller senare...

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-16 @ 15:39:39

Fototräff i Hallstahammar

Nu börjar det dra ihop sig lite smått för en av årets största fototräffar. Medlemmar från sidan modellbilder.se samlas tydligen årligen i Hallstahammar för att socialisera och fotografera i glada vänners lag.
Vart övertalad av Angelica att följa med i år. Träffar är egentligen inte den mest ideala miljön att fota i tycker jag personligen. Senast jag var på träff fick jag en briljant idé för ett tema och fick hjälp av Magnus att genomföra den på plats. Jag tror det tog 3 minuter så hade jag ett par fotografer bakom mig som också skulle plåta. När jag var färdig använde nästan alla fotograferna på träffen samma idé och det är ju inte så att jag har ensamrätt på den men det känns ändå som att när man kläcker en unik idé så vill man ju vara just unik med den. Kläcker jag en sån idé igen på en träff skall jag nog fasen låsa in mig nånstans utan insyn med modellen ifråga!! :)
 
Mervärdet av folket runtomkring på en träff gör det ändå till en ganska intressant företeelse trots allt. Det är spännande att se personerna bakom bilder man sett dyka upp på mb en längre tid nu. Jobbar de som jag gör? Vad använder de för grejer? Hurdana är de när kameran ligger nerpackad? Det är ett par frågor jag troligen kommer få svar på.

Lite plåtade skall jag nog ge mig på iaf. Angelica och jag har en eller kanske ett par saker på gång förstås.
Allas våran Wysteriia är inplanerad och avslutningsvis blir det ett par bilder på fröken Dilamono.
Mer än så lär det inte bli av ovan nämnda skäl. Hur som helst är det tre mycket duktiga och intressanta modeller så jag kommer nog ha ett par angenäma stunder i Hallstahammar. 

Mvh Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-16 @ 01:18:01

Varför är och känner jag mig så invecklad för?

Jag måste vara en av Sveriges mest invecklade och svåra personer?
Kanske är någon fas jag går igenom jag vet inte men jag tycker jag retar mig på onödigt mycket saker numera.
Det går ut över fel personer som i en del fall faktiskt inte ens nästan förtjänar det. Huvudlösa diskussioner som aldrig når någon vart. Man begriper inte hur andra kan resonera så vansinnigt annorlunda från ens egna värderingar. Jäkligt knepig känsla och framförallt jävligt knepig känsla att reda ut och ta itu med!

Jag vet inte om det är någon som känner igen sig? Det känns lite som att stå och banka huvudet emot en vägg. Totalt meningslöst men ändå gör man det! Jag vet inte om man tror att huvudet är hårdare än väggen som borde ge vika snart men det e ju sällan så tyvärr. Det slutar allt som oftast mest med blåmärken och ömma sår.

Går jag kanske fram för hårt med mina värderingar och i så fall varför? Varför är det så känsligt? Vad kommer de ifrån? Den där konstanta oron över att inte duga eller eller vara bra nog Kanske ligger till grund för mina besvär. Att det och en rad andra saker sedan hopar sig som ett helt gäng svarta moln ovanför mig gör ju inte saken bättre. Regnar gör det ju aldrig heller... För efter regn kommer ju solsken sägs det.

Vad skall jag göra för att få rätsida på min tillvaro egentligen? Något måste ske snart för om detta får fortsätta kommer situationen att bli ohållbar inom en inte alltför avlägsen framtid.

Om framtiden kan man väl säga en del med. Eller egentligen inte för jag vet inte på rak arm hur den ser ut. Kanske är det en faktor i ekvationen den med? Osäkerheten över hur det skall gå påverkar nog mer än vad man egentligen vågar erkänna.

Jag vet inte jag kanske låter allmänt förvirrad just nu. Det enda jag vet säkert är att hjärnan går på högvarv och att den reagerar en smula irrationellt stundtals.

image41


Ni som mot förmodan känner igen er och har några bra råd och tips är välkomna att ge mig lite vägledning...

image42

Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-15 @ 09:55:19

Roligt med fotboll igen...

Det har varit ett par tunga år nu det sista. Göteborgslagen har haft riktigt tufft att hävda sig i allsvenskan.
Skönspel från fornstora dagar har varit som bortblåst de senaste säsongerna. I takt med den vinden svallnar även intresset från publiken och från de där inte fullt så hängivna supportrarna som ändå kryper till korset när det luktar medvind.
Själv har jag alltid hejjat på
IFK Göteborg. Ändå sedan jag började spela fotboll som 6-åring har de blåvita ränderna suttit i. Japp! Det var hårda tider förr. Jag var den enda i mitt knattelag som hejjade på blåvitt. De flesta andra hejjade på GAIS eller andra "bånkegä
ng". Det märktes ganska tydligt när vi var iväg hela gänget och skulle kolla på derbymatcherna på Ullevi, vilka GAIS mer eller mindre alltid råka vinna. Till mitt stora förtret såklart. Ni kan ju tänka er hur det är att ha ett helt fotbollslag med 7-8 åringar emot sig skrikandes hur bra deras egna lag är när man själv bara vill dra något gammalt över sig.
Plåster på såren fick man i regel i slutet av säsongen när IFK, trots en del mindre lyckade ingrepp, stod som seriesegrare. Det var tider det. Slutet av 80-talet och första delen av 90-talet!

Årets upplaga av IFK Göteborg verkar komma allt närmre spelstilen och vinnarinstinkten från den tiden. Det ingjuter ett hopp i supportrarna som jag tror är mycket fördelaktigt! Så även mig själv. Det har funnits stunder då man faktiskt tvivlat på om det någonsin kommer börja gå åt rätt håll.

De senaste två matcherna tyder på ett starkt uppsving. 4-0 mot Örebro borta och 2-0 hemam igår emot Gefle. Kanske inte allsvenskans två bästa lag men alla segrar ger ju 3 poäng!
Det som värmer mest i sig är väl egentligen sättet killarna vinner på. Långbollandet är utbytt mot rappt kortpassningsspel. Press och understöd, många långa djupledslöpningar och en tät defensiv. Jag tror som sagt att årets upplaga har något intressant på gång.

Nu kan man ju bara hoppas att de vågar spela såhär resten av säsongen!

ifk

HEJJA BLÅVITT!

Anders Aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-14 @ 20:04:22

Eurovision 2007...

eurovision

Har ju helt glömt ge mina synpunkter på den där traditionella "tävlingen" som går av stapeln såhär års.
Jag snackar såklart om Eurovision Song Contest.
Det e här man borde börja beskriva hur kul man tycker det är å sån fantastisk show det är varje år... iaf om man skall tro alla jurymedlemmar som avger ländernas olika röster.
Ska jag vara ärlig tycker jag "tävlingen" är rena skämtet!

Skämtbidragen blir fler å fler och värre och värre. Visst skänker dem en ett smärre leende kanske men det är ju ett ännu större hån emot de som faktiskt lagt ner mycket tid och energi på att åstadkomma något de är stolta över.
Jag är på intet sätt bitter över att The Ark inte vann. Jag tycker låten e helt ok men så e man ju partisk också. Lika partisk som alla andra verkar det som, vilka utan att blinka röster på bidraget från det grannlandet som har minst antal meter ifrån hemorten.

En del röster är inte ens spännande faktiskt. Några kan man förtrycka i protokollet. Jag pratar förstås om Cypern obligatoriska 12:a till Grekland. Tror inte jag sett en eurovision där det inte skett. Det kallar jag grannsämja! ;)

Vinnarlåten då? Ja inte helt pjåkig. Satte den personligen som vinnare när jag å
Angi listade de vi trodde skulle få flest poäng.

Min egna favorit fick jag redan dagen innan själva finalen. Hade på tvn under semifinalen och fastnade då för Turkiets svar på Justin Timberlake. En blek kopia måhända men låten var ändå ganska medryckande och till Angis förtret nynnade jag på den under större delen av våran Gbg tripp under lördagen. Shake it up shekerim *nynnar* Sorry baby! :)

Har roat mig med att leta rätt på mina favoritbidrags videos på youtube. Här nedan kommer mina tre favoriter och ja... tävlingens mest bedrövliga bidrag egentligen. Även om "Tanzen" de utövar e ganska... "underhållande" :)

1. Turkiet - Shake it up shekerim (Refrängfaktor på topp! Turkey 12 points!)
2. Finland - Leave me alone (Va fan har hänt med Finland och eurovision? Deras svar på Evenescense rockar bra)
3. Sverige - The worrying kind (Sverige Sverige Sverige!! *hostar fram* 18:e plats. Upptäckte en skönhet i deras video dock. Snyggare Eva får man leta efter... ;) )

Outsidern: Ukraina - Danzing (Ja jag vet jag borde be om ursäkt för att visa den. Men va fan? Känner mig helt plötsligt ändå ganska nöjd att se mina egna mest pinsamma ögonblick i livet bli totalt utklassade av en aluminiumprydd teletubbiekopia!! :D )

Nu känner jag mig som en reporter som i sann Aftonbladetanda gett min analys av årets spektakel!

Over and out från "Purple-room".

Anders Aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-14 @ 03:20:38

Tre nya länkar

Efter att ha gått igenom mina länkar här på bloggen insåg jag att det faktiskt saknades ett par. Fördmodligen flera men fick iaf uppdaterat samlingen med två nya namn

Angy -
http://angy.blogg.se/
(En trevlig modell som jag hoppas kunna få ihop en plåtning med framöver :) )

och

Magnus - http://mazstudios.blogg.se/
(Min vapendragare i Karlstad. :) )

Skulle det vara så att jag missat någon, (hemska tanke), eller att någon bara önskar byta länkar så tveka inte på att höra av er! The more the merrier brukar det väl heta?! :)

Mvh Anders aka Nagadez

EDIT:

I all förvirring har jag gjrot det uppenbara misstaget att inte ha med Catwalkqueen bland mina länkar. Felet skall omedelbart korrigeras enligt följande:  :)

Maria - http://catwalkqueen.blogg.se
(Ytterligare en trevlig modelltjej som är inplanerad i fotoschemat! Karlstad nästa!? :)  )

Mvh Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-14 @ 03:07:19

Uppdaterad portfolio på modellbilder.se

Fick ett ryck för en tid sedan och uppdaterade min portfolio på modellbilder.se
Har börjat med ett litet annat system kan man säga. Vill visa upp mina bästa bilder och de senaste sessionerna.
Gör ett besök där vettja och ge mig era synpunkter på vad ni tycker om upplägget och valet av bilder!

Passa även på att kolla in min senaste session som jag inte hunnit promota här på bloggen. Har ni möjlighet så kommentera den gärna! Ni hittar den via den här länken.

Mvh Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-14 @ 03:00:45

Nagadez framför linsen

För ovanlighetens skulle hamnade jag själv framför linsen vid ett av mina Karlstadsbesök.
Har varit i behov av nya bilder på mig själv en tid nu men har inte riktigt fått tummen ur att göra något åt det.
Så när jag assisterade min god vän
Magnus på en av hans plåtningar så förbarmade han sig över mig efter plåtningen och blåste av ett par snabba bilder även på mig.
De mannen måste jag rekommendera som fotograf. Kan han fånga mig på bild så kan han fånga vad som helst!! :)

Resultatet ser ni här nedan.

Klicka för större

Mvh Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-14 @ 02:53:10

Vagabond

vagabond

I mitt tidigare inlägg nämnde jag att jag numera jobbar en del. Har inte hunnit berätta om det på bloggen ännu heller men vid sidan av skolan jobbar jag numera som fotograf på
Vagabonds huvudkontor i Varberg. Är projektanställd för att sköta fotografering av deras höstkollektion. Verkligen jätteroligt. Världens chans för mig att få in en fot i branschen.

Som ni kanske förstår är det rätt tufft att få både skola och jobb att gå ihop men än så länge fungerar det helt ok. Kanske det även duger som förklaring till varför man inte hinner plåta så mycket på egen hand längre och än mindre uppdatera bloggen på vettiga tider! :)
Jag skall se om jag kan klämma in lite mer bloggande på schemat!

Mvh Anders aka NagadezInlägget skrivet: 2007-05-14 @ 02:35:31

Fint besök på utställningen

Hej go vänner!

Det känns som det går allt längre mellan mina uppdateringar här på bloggen. Det är så fullt upp med annat nu att det är svårt att hinna klämma in blogginlägg. Nu mitt i natten tänkte jag dock passa på att skriva av mig lite granna.

I fredags kom Angi till gbg. Alltid lika trevligt! Faktiskt lite trevligare denna helgen då det egentligen var tänkt hon skulle varit på jobb i sthlm. Det blev dock framflyttat en vecka. Så nästa helg blir betydligt ensammare, men förhoppningsvis inte mycket sämre för det!

På lördagen så åkte jag och Angi in till gbg för att uträtta ett par ärenden. Jag skulle bland annat lämna två skivor med material för jobb jag gjort. Även hämta två stycken
krogkort som jag lyckats fjäska till mig av en vän! :)
Dessutom var vi en sväng förbi stadsbiblioteket och kollade till utställningen.
Kan informera er om att alla bilderna satt kvar och även min bild som står löst på bänken där stod kvar. ;)
Nästan lite av en besvikelse att ingen kastat sig hejdlöst över min fina bild som min gode vän Magnus tagit och nallat med sig den hem! :) Skämt och sido...
Fick iaf satt upp webbadresserna som jag hade glömt senast. Så nu finns där lite mer smygreklam också!

Tänkte visa er en bild över hur det ser ut. Den e dock tagen första dagen jag var där men jag tror Angi tog nån bild med sin mobil över hur den såg ut i lördags. Så håll era ögon på hennes blogg för fler bilder.
Såhär såg det iaf ut den 2:e maj.

Klicka för större


Det var längesen man hann plåta något på egen hand nu känner jag. Det kryper faktiskt lite i avtryckarfingret så det är på tiden det blir något inbokat! Nästa helg är ju tom med tanke på att Angi är upptagen på annat håll. Man kan ju hoppas på vackert väder så kanske man kan få med sig någon modell ut i grönskan! :)
Å andra sidan är det faktiskt inbokat en stor fototräff helgen därpå så man kanske får sitt behov stillat en smula där. Vi skall klara av en lååååång arbetsvecka först. Ja precis... arbetsvecka. Mer om det i ett anna inlägg.

Mvh Anders aka Nagadez


Inlägget skrivet: 2007-05-01 @ 14:52:56

Utställning på stadsbiblioteket

utstallning

Det känns som det är dags att tala om för alla nu att imorgon startar min utställning på stadsbiblioteket i Göteborg.
Utställningen kallar jag för "NAGADEZ - MY POINT OF VIEW" och finns att beskåda från den 2:e-19:e maj.
Mer information om utställningen hittar ni på följande
LÄNK.

Ni är alla varmt välkomna att ta del av några av mina favoritallster.

Mvh Anders aka Nagadez