Inlägget skrivet: 2008-11-30 @ 23:18:40

Speciell dag? eller? nä!

Namnsdagar är det något vi bryr oss om numera? Jag läste att Cilla fick ett par gratulationer på sin namnsdag häromdagen. Jag ska ärligt erkänna att jag har själv dålig koll på denna högtid om man nu kan kalla den för det."När Anders braskar skall julen slaska"

Det var det ingen som kom ihåg i år iaf. Eller ja min syster skickade mig ett sms faktiskt men hon är lite diskad då hon har en kille nu som även han heter Anders. Tack ändå sis!Inlägget skrivet: 2008-11-30 @ 18:06:31

Kalas och legobygge

Idag har familjen varit iväg på lite kalas hos en äldre halvbror till mig. De bor en bit bort så det blir oftast att vi träffas på just kalas och andra högtider.
Vi bjöds på riktigt smarrig smörgåstårta och det är ju aldrig fel!

Jag fick även chansen att plocka fram de väl bevarade legokunskaperna idag. Min halvbror har ett par tvillingsöner som är i legoåldern nu. Så som den snälla farbror jag är så har jag byggt det mesta de bett om idag. Fräckast blev väl båt/bil/flygplanet. Det var ok hos dem med ända tills de tyckte den skulle kunna fungera som ubåt med...  Tyvärr killar men där gick även mina ingenjörskunskaper i stå.

Det kanske bör tilläggas att jag hade en på axlarna och en i knät när jag byggde med. Det borde ge någon form av stilpoäng.

Dagens bravader alltså. Kalas och legobygge!Inlägget skrivet: 2008-11-27 @ 15:37:40

Dagens låneord

Rövhatt (ursprung: Myntat i Stockholm av fotografen Jessica W) Ett kraftuttryck ofta använt i missgynnsamma situationer för att beskriva det aktuella nederlaget.

Hade det funnits på wikipedia hade det nog sett ut ungefär sådär...  Det är så jag känner nu.Inlägget skrivet: 2008-11-24 @ 01:30:30

Stjärnklart

Landade hemma för en liten stund sedan. Som jag nämnde tidigare så har jag ju varit ut lite på vift idag.
När jag klev ur bilen här hemma på parkeringen så upptäckte jag att det är stjärnklart inatt. Våran parkering ligger så till att det är väldigt dåligt med belysning omkring och det är exemplariskt för att kunna beskåda en bedårande stjärnhimmel.

Jag skäms inte för att säga jag är sjukt svag för vackra stjärnklara nätter. Jag kan stå och titta upp mot skyns tills jag får nackspärr och frostskador på nästippen. Kalla mig knäpp men jag tycker det är lite magiskt nästan. Inte frostskadorna då utan titta mot stjärnorna...

Egentligen hade jag velat ta en bild, men hade inte riktigt tid eller resurser för det ikväll så jag fuskade och knåpade ihop en i photoshop istället.


Inte för den kan spegla verkligheten kanske men ändå...Inlägget skrivet: 2008-11-23 @ 23:30:45

Bröderna brothers

Idag har jag umgåtts med de här två sköna snubbarna ni ser nedan. Det var riktigt längesen vi hann umgås alla tre på en gång. Fråga mig inte varför men. Det var iaf riktigt kul!

Vad har vi gjort då? Tja det vi alltid brukade göra förr... Sitta vid varsin dator, snacka skit, skratta och ha roligt! Förr var det obligatorisk att trycka en smarrig pizza med. Dagens förstånd sa sushi dock, "Aint it a bitch to get old and wise!!"

Christian och Peter är gamla klasskompisar till mig från webbarkitektutbildningen vi gick i Göteborg för ett antal år sedan. Då umgicks vi nästan dagligen och även om vi inte har möjlighet att göra det idag så är de utan tvekan två av mina bästa vänner här i Götet på bästkusten.


Foto: Christian

Vem är vem då? Jo den eminenta herr Christian är placerad till vänster i bild och Peter således till höger... och tyvärr flickor så är de här båda brunbrända, muskulösa och genomgoa hunkarna redan paxade.

Tack för idag killar. You rock!Inlägget skrivet: 2008-11-22 @ 23:30:01

Imse vimse spindel...

Varning! Ni som inte gillar äckliga kryp skall nog inte titta mer i detta inlägget...

Hittade en gammal bild precis på en skön liten rackare... Taget i mitt fönster där jag sitter nu faktiskt. Men det är bra längesen. Jag tycker den påminner lite om den spindeln som bet Peter Parker en gång i tiden... och vi vet ju alla hur det gick för honom... ;-)
Inlägget skrivet: 2008-11-22 @ 11:20:09

Det börjar bli kallt

Kylan har kommit även till Göteborgstrakterna nu. Kom lite snö häromdagen som faktiskt ligger kvar på sina ställen. Minusgrader och annat elände är det med!

Men som min gamle filosofilärare alltid brukade säga. "Det är vi själva som väljer att bo kvar här..."
Visst ligger det mycket i det. För vi är väl rätt många som längtar till varmare platser såhär års, men konstigt nog så hamnar vi i samma sits om ungefär ett år.

Nåja. Dagens bild får gå lite i vintertema tycker jag. En liten återupplivning ifrån mb-träffen i Klövsjö senast. För det är väl iaf lite vinterkänslan i positiv bemärkelse när man drar på sig en sådan här solbränna? ;-)


Modell:
Cilla - MUA: Sarah Maria BInlägget skrivet: 2008-11-19 @ 15:00:30

Gamla arkiven

Tjoho!
Jodå jag lever. Nätt och jämt dock men ändå. Motivationstorka drabbar väl oss alla nån gång då och då.
Hur som helst så städade jag lite här hemma idag och hittade massa gamla cd-skivor med bilder från ja jag vet inte... kritatiden tror jag... Jag ser för lustig ut! Ni ska få se senare...

Spanade igenom mina äldre sessioner med och hittade denna lilla guldklimp. En i mitt eget tycke riktigt fin bild på ingen mindre än fröken, och likaså vän,
Andrea Felldin.
Vad tycker ni?

Inlägget skrivet: 2008-11-14 @ 00:55:28

Inte min årstid

Satt och bläddrade igenom mina bilder och konstaterat att det var rätt längesen jag plåtade nu. I synnerhet ute.
Det är ju lite mitt trademark att plåta med mycket blixtljus utomhus och det är väl synd att säga det är exemplariska förutsättningar för det nu. Det kommer några fina dagar då och då men de är svårplanerade tyvärr. Dessutom saknar jag ju min favvoblixt nu med tyvärr.

Nu är det väl några som skriker "Plåta inomhus då dumhövve!"
Ni har förstås helt rätt.
Men eftersom jag är lite av en "TV-fotograf" så har jag redan förberett ett par svar där för er.
1. Jag har ingen studio.
2. Jag tycker studiobilder kan bli lite livlösa. Det krävs nästan en intressant lokal av nått slag för att skapa något kul då och de är inte helt lätta att hitta.

Nej tacka vet jag vår, sommar och en bit in på hösten. Då är det fantastiskt att plåta ute.
Då kan man hitta på sånt här t.ex...


Modell:
Ida K


Modell: Amanda S


Modell: Frida S


Modell: Cilla

Behöver jag säga att jag vill ha tillbaka mina fotoårstider?Inlägget skrivet: 2008-11-12 @ 00:59:59

Behöver smakråd

Konstaterade igår att jag bara måste skaffa mig nya glasögon. Ja nu är det kanske inte många där ute som vet att jag använder det då jag mestadels använder linser, men hemma så blir det att man avlastar ögonen med brillor ibland.

Sist jag var hos optikern så fick jag kliva upp ett pinnhål i styrka på linser och det känns såkalrt mycket bättre nu när man ser riktigt skarpt igen. Vad jag dock upptäckt är att varje gång jag använt mina gamla glasögon en hel dag sen dess så har jag fått en brutal huvudvärk. Troligen så är det för att styrkan inte riktigt stämmer längre. Så kan jag ju bara inte ha det tyvärr.

Så nu har jag börjat spana efter nya bågar som skulle kunna passa mig. Framförallt en optiker som e sjukt billig, har bra koll på vad de sysslar med och har fräsiga bågar!

Så nu tänkte jag alltså fråga er om ni kan tipsa om bra optiker? Men framförallt vad ni tror att jag skulle passa i för bågar?
Så alla ni fashionistor och modegurus där ute! Söker ni en utmaning så hjälp mig gärna hitta ett par passande bågar!!


Vad tror ni fungerar på detta ansikte?Inlägget skrivet: 2008-11-06 @ 17:14:29

Testar: Super Mario Galaxy (wii)

Idag har jag testat att spela Super Mario Galaxy på WII. Riktigt roligt måste jag säga.
Att spela WII är helt annorlunda emot äldre tv-spel jag spelat. De nya kontrollerna som ni säkert vet är känsliga för hur man vrider och vänder dem, skakar dem eller snurrar omkring med dem. Inte som på de gamla hederliga SNES som jag har hemma där man vackert hade en styrspak och 6 knappar att hålla reda på.

Nu lever man sig in i spelet på ett helt annat vis och jag måste säga att det är en smula beroendeframkallande.
Visst förstår jag de som kritiserar wiispelens grafik för den är kanske inte den bästa men det tycker jag inte spelar någon roll. Det är upplevelsen man är ute efter i denna konsol.

Nu har jag som ni kanske förstår inte hunnit så vansinnigt långt på det här spelet så nån mer ingående info har jag väl inte. Men det är kul och tiden rinner iväg när man sitter med det så har ni inte testat så tycker jag absolut ni skall göra det!
Planera inte in något annat den dagen bara... för det kommer ni glömma bort att göra! =)Inlägget skrivet: 2008-11-04 @ 19:10:26

Wii boxning...


Möt mig säger jag bara... möt mig!!

Hög på adrenalin skriver jag dessa rader. Som ni säkert förstår så har jag spelat Boxning på Wii sports precis.
Totalt obesegrad. De jag mötte var väl förmodligen inga ess iofs, men det spelar ingen roll när statistiken ser ut som följande:

5 matcher
5 K.O.
0 Förluster


Jag är ju southpaw (boxare som är vänsterhänt och således står med kroppen vriden åt andra hållet) också. Lurigt för många motståndare det!
Jag vågar inte tänka hur jag skulle fungera om jag var hemma en helg med ett Wii och 4 liter R20+ drickor som jag skrev om i ett tidigare inlägg... Shit alltså.

Såååå bring it go vänner... BRING IT!! ;)Inlägget skrivet: 2008-11-04 @ 12:24:53

Lulu

Sitter på min bärbara dator nu och har noterat att jag inte har så mycket av mina nya bilder på denna. Så jag började gå igenom lite äldre gallerier och hittade då denna bilden på Louice. Jag gillar denna bilden. Det är nått speciellt med den. Lite extra roligt att den finns med på Louice sida på hennes agentur Nouveau Models.

Vad tycker ni om den?

Inlägget skrivet: 2008-11-03 @ 18:31:28

Svar från Frågestunden


Då var det dags att redovisa de frågor som kom in. Samt försöka leverera svar till dessa. Nu har ju inte jag någon vansinnigt stor blogg så frågorna vällde ju inte precis. Men jag har fem stycken här som jag tänkte presentera för er i alla fall!

Fråga nr 1: Hur kom det sig att du började plåta modeller?
Undrar:
Sandra

Bra fråga Sandra. Innan jag köpte min systemkamera kunde man ofta se mig irra omkring i trädgården eller skogen och plåta med min kompaktkamera. Då mest djur, blommor och andra saker som finns omkring oss.
Vid den tiden var jag även tillsammans med en tjej som var väldigt intresserad av att modella själv. Jag fick ofta följa med på hennes plåtningar och spana.
Under en plåtning fick jag t.o.m hålla i en fotografs kamera och ta lite bilder själv. Det var så häftigt att jag bara sådär utan vidare beställde ett helt kit med kameraprylar ifrån tyskland för större delen av mina sparade pengar. Jag hade tur som hade en modell på ”hemmaplan” som jag kunde träna mycket med.
Det tog faktiskt ganska lång tid innan jag egentligen vågade kontakta någon annan modell att plåta. Idag är jag dock oerhört tacksam att jag vågade göra det...

Fråga nr 2: Vad är din fotoutrustning och hur mycket pengar har du lagt ut på den?
Undrar: Anonym

Jag har faktiskt inte en så stor eller dyr utrustning ännu. Som ni kanske läste i svaret ovan så beställde jag min nuvarande kamera ifrån tyskland för 4 år sen ungefär.
Det jag då köpte var:

Canon eos 20D
Batterigrepp
1 Gb minneskort
Tamron 28-75 2,8 XrDi

Fram tills idag har det väl tillkommit en del saker såklart.
Bland annat dessa:

Canon 50 mm 1,4
Sigma 70-300
Canon Speedlight 580 Ex och dess trådlösar irsändare
Batteripack till 580 ex
Bigbounce till 580 ex
Ett par nya minneskort
Interfit Stellar studioblixtpaket med diverse tillbehör
Enbensstativ
Reflexskärm (som idag är ute på vift på okänd plats tyvärr)
För att nämna det mesta...

För er som är insatta så är detta inte någon monstruös utrustning precis. Inte i dagens mått mätt iaf. Jag har dock haft turen och förmånen att kunna låna utav andra mer välutrustade fotografer och för det är jag såklart oerhört tacksam. Flera utav mina senaste bilder är tagna med en blixt som i sig är värd betydligt mer än hela min utrustning.
Planen är att jag skall starta min verksamhet ganska snart och det är min förhoppning att då kunna göra lite nyinvesteringar i samband med den.

Fråga nr 3: Jag har funderat på frågor att ställa till dig och kom fram till vad du skulle klä ut dig till på Halloween om du var tvungen till det? Det skulle vara roligt att se dig utklädd till en Subway smörgås =P
Undrar: Jessica

Tack Jessica för din något ja udda fråga! Kul att du ser mig som en smarrig smörgås förresten. Jag tror jag väljer att ta det som en komplimang.
Själv hade jag nog valt något annat förstås. Jag gillar tanken att vara udda och då gärna något som ingen annan skulle göra. Så jag gjorde en lista på fyra stycken saker jag tror ingen annan skulle orka engagera sig i! ;)

1. Darth Vader
2. Chewbacca
3. Optimus Prime
4. Davey Jones

Jag tog mig även friheten att leta upp några passande bilder till detta såklart. Ursäkta kollagets utseende men det fick vackert bli så idag! :)


Bilder är lånade ifrån: http://www.bodega.se/ samt http://www.costumesupercenter.com
Där man även kan inhandla dessa fantastiska maskeradkostymer

Fråga nr 4: Hmm jag vill fråga mighty nagadez vad han lekte med när var liten? bilar, lego ,barbie?:)
Undrar: Josiee

Lego minns jag var en stor grej när man var liten. Jag hade lådvis med sånt där. Jag hade en period med He-manfigurer också vill jag minnas.
Det fräckaste av allt var nog ändå Transformers. De gjorde fränare leksaker förr alltså! Därför det kommer tillbaka nu antar jag i och med filmens dundersuccé. Kanske också en anledning till varför jag ens tar med en så töntig maskeradkostym som den som är på Optimus Prime på bilden ovan.

Fråga nr 5: Hur ser drömfröken Nagadez ut?
Undrar: Anonym

För att hålla det på en härligt kryptisk nivå så säger jag:

Utsidan: Fantastisk
Insidan: Fantastisk

Då var även svaren till era frågor redovisade. SKulle det dyka upp några fler frågor så är ni självklart välkomna att ställa dem när ni vill! Tack till er som tog er tid att hitta på frågor. Det var roligt!Inlägget skrivet: 2008-11-03 @ 18:04:21

Stor bilpark för tjänstebilarna

Ja det börjar bli trångt på parkeringen där hemma nu. Ja i min drömvärld då såklart.
Hittade ytterligare ett fränt monster som har gjort sig förtjänt av en plats i rampljuset.
Även detta en Aston Martin. Vet inte varför jag snöat in så på det märket?
Cool är den iaf. Den nya Aston Martin One77. Det luktar lite James Bond över det namnet tycker jag... Många tror att det är en ny eller kanske blivande Bondbil. Ni som sett filmen sitter säkert och trycker på svaret. Hur som helst. Så här ser mästerverket ut.


Bilden kommer från:
jonsibal.comInlägget skrivet: 2008-11-01 @ 19:55:02

Energidrickan R20+

Var en sväng om ICA Maxi igår och köpte dricka och tilltugg till idolkvällen.
Nya favoritgodiset chilicrackers vart det såklart. Nått jag snappat upp i naturgodishörnan. Säkert skitnyttigt och tråkigt men de smakar bra så, what the hell!

Drickan för dagen blev ett nytt test. R20+ hette den. 1 liter ren kärlek för oss Redbullfantaster. Säkerligen brutalt dåligt för kroppen. Med andra ord en toppenkombination med mina chilicrackers!


R20+ smakar faktiskt förvånansvärt likt redbull. Ganska ovanligt för kopior annars tycker jag. Dessutom så fick du en hel liter för typ 19 spänn vilket är ett helt ok pris. Blir kanske att bunkra upp ett par sådana istället framöver.

Så för er som är redbullfanatiker kan jag rekommendera R20+ helt klart.Inlägget skrivet: 2008-11-01 @ 19:32:27

Film: Get Smart


Såg precis klart filmen
Get Smart. En riktigt rolig komedi måste jag säga. Jag satt här hemma och såg den själv och kom på mig själv skratta högt flera ggr. Det är ett tecken på en rolig film!

Steve Carell som spelar huvudrollen är helt klart en av mina favoritskådespelare. Han kan få de enklaste saker att bli roliga. Det är en stor konst i sig som få behärskar. Han och Jim Carey är väl två av de främsta helt klart.
Hans meritlista hyser ett par riktiga godbitar utöver Get Smart. Däribland Bruce Almighty, Evan Almighty, 40 year old virgin för att nämna några.

I denna rollen spelare Steve en hemlig agent a la James Bond som det kanske inte alla gånger går så vansinnigt bra för. Tillsammans med sina kollegor är de på jakt efter en kärnvapenterrorist vid namn Siegfried.
Det känner jag var en mycket bra sammanfattning av denna filmen. I två meningar bara. Starkt jobbat.
Skämt och sido. Det känns som att den här trailern ger er en betydligt bättre inblick i filmen än vad jag kan förklara. Så spana in följande:


Trailer: Get Smart

Tänkte bjussa på en av mina favoritscener i den här filmen med. Tyvärr var den inte möjlig att embedda här i bloggen men ni kan få länken till klippet så kan ni iaf spana in det! Mycket nöje! LÄNKEN TILL KLIPPET

Betyget blir ganska bra. Det mycket tack vare Steve Carells insats