Inlägget skrivet: 2007-09-04 @ 22:59:00

STHLM verdict

Så var man då tillbaka på bästkusten igen. Eller ja, vi var väl hemma söndag natt redan men har inte riktigt kommit mig för att blogga förrens nu.
Bästkusten förrsten. Det har alltid varit ett självklart val vad som är Sveriges framsida för mig. Född och uppvuxen i Göteborg som man är är det västkusten som gäller i hjärtat, MEN! Jo precis.. ett stort men... Jag tror bestämt Stockholm har börjat klättra lite på listan. Det är nog väl optimistiskt att tro det kommer ta över, men det är ändå trevligt att storstan verkar samla på sig pluspoäng!

Vi åkte som sagt upp i torsdags jag och Elin. Hon hade en dejt inbokad på lördagen och skulle besöka andra vänner under helgen så det vi hann se av varandra var väl upp och nerresan! :)
Måste erkänna att det e bra mycket trevligare att åka två än att köra ensam. Att sen få byta Mitsubishin emot en tämligen ny Peugeot 307 cab gjorde väl inte saken värre!

Nåväl väl uppe i sthlm kastade Elin bokstavligt talat av mig vid Gullmarsplan. Jag hade sån tur att mina värdar Ängla och Gustav var gulliga nog att plocka upp mig med bil. Tunnelbanan är jag inte riktigt kompis med ännu. Ja nu garvar säkert ni som är vana vid det men fan jag tycker det e lurigt! :)

Väl framme i Hässelbystrand socialiseras det över en kopp te för att sedan stämpla in för kvällen och möta fredagen med starkt mod!

FREDAG
Ängla försvinner tidigt på morgonen. Inte för jag å Gustav kastat ut henne utan för hon var tillbaka i skolbänken igen. Kvinnan ska bli läkare! Det ni!
Jag å Gustav tar det lugnt och utbildar oss på bästa tänkbara sätt. Nämligen framför MacGyver! Mannen som gett hockyfrillan och silvertejpen ett ansikte. Man slutar aldrig förbryllas över vad han kan koka ihop med lite bambu och en rulle silvertejp!

Frammåt kvällskvisten kläcker vi den briljanta idén att vi skall spela TP. Frågesport en fredagskväll med en dunk vin vid sidan av. Ja ni förstår kanske själva... Största behållningen var nog trots allt Änglas vinnarinstinkt. Kvinnan kan få de mörkaste ögonen i världen när saker och ting inte går hennes väg. Gustav verkar tämligen van och tar det med ro. En annan kan ju inte låta bli att retas lite till. Så saknas det tårtbitar är jag beredd att ta på mig en del i skulden!
När dimman åter lagt sig konstaterar vi att det kansker är lika bra att kalla det oavgjort då alla står på fyra tårtbitar var. Lika bra det för annars hade vi troligtvis suttit kvar där ännu...

LÖRDAG
Lördagen börjar härligt långsamt. Men skulle snart förvandlas till en mycket trevlig dag. Jag har ju inte sprungit på stna på evigheter så en trip in till centrum var man inte sen att tacka ja till!
Sagt och gjort knör vi in oss i bilen och rullar in mot stockholms centralare delar.
Gustav å Ängla hävdar å det bestämdaste att det är så bra att ta bilen till centrum på helgerna då det är gratis parkering på de flesta ställena då. Kanon tänker jag och är precis i fart att sätta det som pluspoäng på listan när jag ganska snart inser att det inte bara är vi som kommit på den geniala idén!

Efter mycket om och men hittar vi så en parkeringsplats och allt är frid och fröjd! Då kommer nästan konstaterande. Stockholm är stooooort. Det är ju långt till allt! :)
Jag är fotograf inte nån maratonlöpare!! :)

Första stoppet blir hur som helst inne på gallerian. Ängla har lovat hälsa på Morre och Emmelie som jobbar där över dagen. Kommer in mer på dessa två senare...

Därefter inhandlas det varsinna youghurtglassar för att sen ge oss ut på lite sightseeing! Det har varit en del prat om gamla stan och att där är fint att plåta så jag önskade en trip dit. Sagt och gjort spatserade vi i klunga dit. När man kommer in på de trånga gatorna och upplever atmosfären är det inte utan att man känner hur kreativiteten börjar gro igen. Många fina locations att plåta på här. Jag tror bestämt det får bokas in något där innan hösten gör sig allt för hemmastadd i vårt karga land.

Efter mycket promenerande konstaterar vi alla att hungern börjat sätta in. Vi ställer in siktet på kungshallen. Gjorde två anmärkningsvärda påträffanden under den sträckan. Bosse Ringholm springer nästan ner mig samt ser jag en gigantisk Shrek på ett tak. Va fan gick fel där liksom? Jag var bara tvungen att ta en bild. Är man från landet då eller? :)

Vi slänger i oss lite mat och åker hem snarast möjligt. Det nalkas förfest hos Ängla. Vi är tydligen medbjudna till ovan nämna Morres 40-årsfest inne i centrala sthlm till kvällen.
Först in på förfesten är Änglas kompis Ulrika. Trevlig pingla! Nyligen hemkommen från en trip till USA har hon mycket att berätta och visa. Dock fastnar hon snart med uppgiften att locka Änglas hår. Ja det e sånt tjejer gör på varandra tydligen! :)

Mitt i lockandet dyker person nummer två upp på förfesten. Minst sagt förvånad hälsar jag på en Björn Hardestam. Japp ni hörde rätt damer och herrar. Ni som hänger på mb vet vem jag talar om. För er som mot förmodan inte vet vem det är så är det en skicklig fotograf jag hyser stor respekt för. Kul att få ett ansikte till en person som sågat ens bilder brutalt när man först började visa sig på mb! :) Även han mycket trevlig och rolig.

Sist in på festen kommer en vän till mig. Jenny som vart övergiven i storstan tittade förbi ute i Hässelby. Ett gôtt gäng människor som umgås i goda vänners lag. Mycket trevligt!

Plötsligt får vi order om att infinna oss snarast på hotellet där festen är och snabbt och lätt styr Björn en stortaxi som placerar oss precis utanför dörrarna till Hotell Angleis eller nått i den stilen. Kändes väldigt flott, but hey! Jag är ju en simpel bonnpojk också! ;)

Det blir hur som helst en trevlig tillställning som slutar i hotellbaren. Mycket folk och trevlig atmosfär. Min vana trogen gör att jag känner igen folk till höger och vänster.

Vi rundar av ganska tidigt då Ängla tyvärr känner av sin feber igen. Tanken var ju att vi skulle plåta dagen efter och att springa ute på stan mitt i natten med feber brukar ju sällan vara bra förberedelser. Sagt och gjort rörde vi oss hemmåt.

Maxmålet sitter som en smäck efter en i övrigt mycket trevlig utekväll och det tar inte lång tid innan man somnar med ett leende på läpparna.

SÖNDAG
Ängla stackarn vaknar med feber igen. Har ont i halsen och känner sig allmänt nere. Inget plåtande med andra ord!
Får fatt på Elin som informerar mig om planerna för hemresan.
Fjäskar in mig hos Gustav som den vänliga själ han är kör mig till dit Elin står parkerad och vi börjar sakta men säkert våran färd hemmåt.

Vi informerar varandra om våra händelser under våra dagar i sthlm och konstaterar båda två att vi är nöjda med våran resa upp.

Än mer nöjd blir jag när jag efter MAXbesöket i Linköping upptäcker att Vagabond har en helsidesannons med i Linköpings nöjestidning Nolltretton. Det i sig är kanske inte så glädjande men vetskapen om att de fyra nedersta skobilderna är tagna utav underteckand själv gör det hela betydligt roligare! Grädden på moset för en i övrigt mycket trevlig resa!

AVSLUTNINGSVIS
Vill jag tacka Ängla och Gustav för eran gästfrihet. Ni har tagit hand om mig på ett mycket trevligt sätt och det hoppas jag kunna bjuda tillbaka en dag!
Elin Elin Elin.... My sister in arms... Tack för ett bra initiativ! Det känns som det kan bli fler resor till Tokholmen? :)

Nä nu har jag nog varit långrandig nog. Jag har iaf haft en trevlig vistelse i huvudstaden och jag tackar alla inblandade för detta och hoppas denna helgen kommer efterföljas av fler i samma anda!!

BILDER


1. Elin 2. Gustav nöjd med sin fickparkering. 3. Ängla en smula sleten efter en dag på stan. 4. Ehm Shrek typ! :) 5. Vagabond annonsen 6. Solnedgång i Linköping! Alltså Elin vi borde stannat å plåtat!

Mvh Anders aka Nagadez



Kommentarer
Postad av: Wysteriia

Bra att du haft kul vännen ;D

Postad av: tove

jag har sagt det och jag säger det igen, du är grym Mr Anders! och jag tyckte med tunnelbanan var knepig i börjN :p

Postad av: Maria

ååh har du umgåtts med min sötis Ängla! =) Låter som att ni har haft det toppenskoj! =D

2007-09-07 @ 21:22:26
URL: http://catwalkqueen.blogg.se
Postad av: Lucas

styr upp bloggen! :D

2007-09-11 @ 15:33:28
URL: http://lucasbejvall.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:


Trackback