Inlägget skrivet: 2008-10-31 @ 17:47:38

Ytterligare förslag på tjänstebil

Fick ett förslag på ny tjänstebil av min fotopolare Magnus. Aston Martin AMV10
Ser kanske lite svårparkerad ut men man får precis plats med en modell, kameran och en profotoblixt. Good enough for me!
Inlägget skrivet: 2008-10-31 @ 17:33:16

Utmaning: Seven

Nu har jag åkt på ytterligare en utmaning. Crap alltså. Men men. Det är bra ni ser till jag är på tårna.
Cilla aka Wysteriia samt Gisele aka Deliciousone är de två skyldiga till detta inlägg. Så dyker det upp några galenskaper i inlägget nedan lägger jag all skuld på dessa två!
Nu när introt är avklarat så är det väl dags att köra så det ryker.

Regler:
- Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
- Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa. 
- Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
- Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.

1. Jag klarar inte av folk som smaskar. I synnerhet inte när de äter. Det borde införas en paragraf i brottsbalken för en sådan förseelse helt klart!

2. Jag är bilschizofren. Det vill säga att jag ibland kommer till en insikt som säger att den enda människan i trafiken med koll är just jag. Alla andra skall döden dö. Det får de ibland höra också. Självklart inlindat i några ”runda ord”.

3. Vet ni vad Gestoll och Elegaffel är? Inte? Det hörs väl? Grävmaskin och Giraff. Dah! Det visste jag redan när jag var typ 3-4...

4. Leonardo Da Vinci, Albert Einstein, Pablo Picasso, Anders aka Nagadez. Alla är vi stolta medlemmar i klubben för Vänsterhänta.

5. Jag kan intyga att golfklubbor är förbannat hårda! I min ungdom stod jag lite för nära en kompis som skulle visa hur man svingade korrekt. Pang sa det och jag stod där som en fnittrande blodfontän. Det e lustigt vad chock kan göra med en människa. Ett macho ärr på vid ögonbrynet vart det iaf.

6. Det sägs ju att man inte ska kasta sten i glashus. Det är lika illa att kasta snöböll på ett växthus har jag fått erfara! *gulp*

7. Har jag nämnt att jag är bilschizofren? Det finns stunder då det inte finns en låt i världen som jag inte kan sjunga helt perfekt! Den okrönte bilsjungarkungen får fullända denna utmaning.

Trots att det tog en vansinnig tid att kläcka dessa 7 fakta så känns det ändå som det saknas en hel massa festliga punkter. Men lite får man väl spara till en regnig dag.
Med tanke på att det tog så vansinnigt lång tid att kläcka dessa punkter så vet jag inte om jag törs utsätta någon mer för detta påhitt. Ska jag vara ärlig skulle det nog ta längre tid att ens hitta sju bloggar jag känner som inte råkat ut för utmaningen redan än vad det tog mig att skriva min egna.
Vi får väl hoppas jag inte drabbas av sju års olycka för detta.

Over and out.Inlägget skrivet: 2008-10-31 @ 16:52:23

Anledningarna blir fler och fler...

Jag pratar såklart om Iphone... igen... eller pratar och pratar... snarare tjatar känns det som?

Apple gjorde en mycket smart grej i samband med lanseringen utav deras första telefon. De har gett källkoden till en rad utvecklare och på så vis gett en vansinnig massa kreativa människor chansen att göra specialtillverkade program eller insticksmoduler till telefonen. Du kan t.o.m göra egna applikationer om du har lite koll.

Detta har såkalrt resulterat i en uppsjö av både fantastiska och mer eller mindre vansinniga funktioner.
Jag har hittat ett par som jag bara MÅSTE skaffa om det blir ett Iphoneköp i framten.

MooCowMusic har släppt två applikationer som verkligen är störtsköna! Kolla in klippen nedan så förstår ni vad jag menar!

1. MooCowMusic Drummer


Så här fungerar det typ...


Den här figuren är ju sinnessjuk!!

2. MooCowMusic Guitarist


Detta introt kan jag på vanlig gitarr! Imponerande va? ;)


Detta med... Även på en för mig felsträngad gitarr a la Kurt Cobain! Det ni!Inlägget skrivet: 2008-10-30 @ 17:59:10

Fråga Nagadez!
Inlägget skrivet: 2008-10-30 @ 17:32:54

Surftips sökesPrecis som det låter så letar jag efter nya sköna sidor på nätet som kan roa en när man får lite extra tid över?
Känner att jag snurrar runt på samma sidor hela tiden mer eller mindre och det håller ju inte!

Så har ni några sköna sidor ni bara måste besöka varje dag? Kanske några tips på sidor med bra tidsfördriv? Ja vad som helst! Ös på bara!!Inlägget skrivet: 2008-10-30 @ 15:38:05

Sminkbild

Sminkbild tagen på Makeupstudion i Malmö.


MUA: VickiInlägget skrivet: 2008-10-30 @ 12:11:52

Ytterligare en anledning att skaffa Iphone!

Snubblade över den här artikeln på aftonbladet nyss. Är inte detta en anledning att skaffa Iphone så vet jag inte vad som är det!? ;)
Inlägget skrivet: 2008-10-29 @ 19:24:38

Bite me

Hälften som hoppar in på detta inlägget tror väl jag e förbannad över något nu men så är inte fallet!
Hittade en bild bland alla filer jag fick med mig hem från när jag var med Cilla ner till Malmö/Ystad. Jag tog ju en hel del backstagebilder och en hel del andra flummiga bilder medans jag fick vänta på att de skulle bli klara med sina bilder.

I sitt smyckesskrin hade Cilla detta halsband. BITE ME står det med stora bokstäver i nått glansigt material. Det var jag ju tvungen att plåta såklart udda som jag är! Tycker iaf det blev en ganska kul effekt när dagsljuset reflekterades i smycket och samtidigt gav en ganska skön färgton på bakgrunden.
Fantastiskt vad man kan skapa med en Canon 450D och för mycket fritid...


Copyright Anders Albihn - www.nagadez.comInlägget skrivet: 2008-10-29 @ 12:10:15

Veckans bloggare på crafty.se

Har fått den stora äran att bli veckans bloggare på www.crafty.se.
Alexander MJ som driver bloggen samarbetade jag med under en period då Crafty var en nättidning av rang.


Det är kul att få en sådan här utmärkelse och om det ger min blogg lite mer uppmärksamhet är det roligt tillskott.
Jag tackar såklart för detta och skall försöka bjuda på lite extra smarriga bilder och underhållande texter som ett tecken på min uppskattning.Inlägget skrivet: 2008-10-29 @ 11:58:00

Missa inte Daisy på NRJ i eftermiddag!


I eftermiddag vid 15:30 måste ni slå på radion och ratta in
NRJ. Får ni inte in deras frekvens där du bor så kan du lyssna på nätet via länken innan.
Då kommer det pratas och spelas lite av veckans Myspace-artist Daisy. Jag har lyssnat lite på musiken som finns på hennes myspacesida och tycker hon är riktigt skön!

Jag har pratat en del med henne och måste säga att hon är mycket fin människa. Därför vill jag pusha lite extra för henne i bloggen och jag håller tummarna för att det skall gå bra för henne i framtiden!

Så 15:30 på NRJ i eftermiddig!
Inlägget skrivet: 2008-10-29 @ 11:37:41

Möte på NFC


Den här dagen startade tidigare än vanligt. Hade ett möte bokat på
nyföretagarcentrum i Göteborg idag på förmiddagen.
Det brukar vara sån brutal trafik dit på morgonen så jag gav mig iväg i ordentligt god tid. Dagen till ära är det såklart knappt någon trafik så jag är framme nästan en timme före mötets start. Bra jobbat!
Antar att höstlovsveckan är boven i dramat. Om man nu kan kalla det en bov att slippa trafikköer?

Vart lite nostalgisk väl framme med för NFCs lokaler ligger i samma område där jag började min bana som webbutvecklare. Så man kände igen många av husen men där har vuxit upp en hel del nya med. Lindholmen som jag pratar om är vad definitivt inne i en expansiv fas.

Hur som helst så gick mötet bra. Spännande och samtidigt en smula läskigt med tanke på den nya värld som håller på att växa framför mig.
Några mer ingående detaljer vet jag inte om jag vill ge mig in på ännu, men det luktar företagskurs framöver iaf och sen en återträff med min rådgivare.

Ett steg närmre drömmen...Inlägget skrivet: 2008-10-28 @ 18:56:26

Utmaning: 10 favoritbilder

Fick ytterligare en utmaning kastad på mig för en tid sedan som jag inte uppmärksammat ännu.
Maria är det som står för den.

En riktigt svår utmaning var min första tanke. Svår till den grad att jag faktiskt inte är sugen på att göra den. Inte för att jag skulle vara en som bangar, men jag vill helt enkelt inte kategorisera eller betygsätta mina bilder på det viset. Alla bilder jag visar upp i min blogg, på min hemsida och som jag sätter mitt namn på är jag stolt över.
Jag försöker säga något med mina bilder och det varierar från bild till bild. Att då försöka jämföra dem blir inte en rättvis historia. Tävla i bilder är ju näst intill omöjligt. Det är den personliga smaken och känslorna som avgör en bilds värde.

"It's all in the eyes of the beholder"

Därmed inte sagt att jag inte har några egna personliga ess i min portfolio. Men det behåller jag gärna för mig själv av den enkla anledningen att ena dagen är det dessa tre... den andra några andra för att faktiskt vissa dagar inte finnas en enda. Så knasigt kan en fotograf med vansinnigt höga krav på sig själv fungera ibland!

Något som hade varit mer intressant i mina ögon är att höra av er som läser min blogg och ser mina bilder, vilka era favoriter är?Inlägget skrivet: 2008-10-28 @ 18:18:34

Utmaning: Favoritmodeller

Till vardags är jag riktigt förtjust i utmaningar. Jag gillar att tävla och se vart gränserna går.
Nu åkte jag på en utmaning utav
Saba som jag en smula motvilligt måste säga var brutalt svår!

Utmaning går ut på att bland alla världens fotomodeller välja ut två stycken favoriter. Det hör ni ju med en gång att som fotograf är ju det fullständigt omöjligt! Jag känner mig lite som ett barn som skall köpa lördagsgodis inne i ett höghus fullt av olika sorters godis!

Jag hittade en rätt intressant sida som listade vansinnigt många erkända modeller runt om i världen. Nog för att jag ofta har mycket tid till övers men att gå igenom alla de namnen för att välja ut två kändes rätt ja brutalt faktiskt!

Så efter att ganska snabbt konstaterat att det finns massvis med fantastiska modeller och allmänt vackra människor jag vill jobba med tänkte jag om lite och tacklade utmaningen på ett lite annorlunda vis.


bildkollage är gjort av bilder lånade från supermodels.nl

1. Kate Moss
Första valet blir därför Kate Moss. Självklart för många kanske men egentligen inte för mig. Jag har aldrig gillat henne riktigt trots hennes enorma framgång. Jag tycker inte hon är så snygg och många saker hon gjort på sistone, (visserligen privata), är väldigt långt ifrån min egna syn på livet och mina värderingar.
Men kvinnan levererar gång på gång och är en levande legend i modevärlden. Hade jag haft en bild på henne i min portfolio hade mitt liv sett ganska annorlunda ut och därmed ett solklart val.


bildkollage är gjort av bilder lånade från www.tyrabanks.com
2. Tyra Banks
Det andra valet känns inte lika självklart. Men med liknande baktanke som i första valet väljer jag ändå Tyra Banks.
Gud vad tråkig han är tänker ni säkert nu och jag klandrar er inte, men det finns som sagt hur många som helst att välja på. Jag kan rada upp tio namn direkt som jag utan att blinka sätter i samma klass som de två redan nämnda, men nu tacklade jag som sagt utmaningen på ett mer psykologiskt vis och då föll lotten på Tyra. Hon är mångsidig. Hon är mörkhyad vilket är något jag inte har så mycket i min portfolio ännu i vart fall.
Pricken över i vet jag itne om jag behöver nämna. Jag säger topmodel och då vet alla vad jag pratar om. Charmar du Tyra kommer du med i tv. Är du med i tv syns du. Syns du så finns du punkt slut. Jag har svårt att se att de fotografer som medverkat i det tv-programmet har risiga karriärer till vardags.

Jag tänker inte utsätta någon annan för den här brutala utmaningen, men jag måste ändå tacka Saba för den jag fick! =)Inlägget skrivet: 2008-10-28 @ 14:45:50

Mr Samuel nr 2

Samuel som jag visade i ett tidigare inlägg berättade att han inte hade några bra bilder på sig själv där han visade sitt leende. Det kunde jag ju inte acceptera såklart. Jag kopplade på charmen och drog alla mina götebrogsskämt jag kunde komma på och resultatet blev bland annat detta. Platsen känns det inte om jag behöver nämna för det är såklart Malmö som det mesta andra just nu.


MODELL: Samuel - MUA:
Anne HInlägget skrivet: 2008-10-28 @ 00:58:24

Berättelsen om Networkmaskinen som återuppstod

Nu skall jag be att få berätta för er mirakelhistorien om den den släpbara maskinen Network.Det var en gång en släpbar dator som hette Network. Han bodde hos hans majestät, den barmhärtige fotografen af Gôteborg, Anders aka Nagadez. (*vinkar* Ja Anders vi vet att det är du som även skriver detta.. .*harklar till och återgår till berättarrösten*)
 
En dag låg han och vilade i all sin glans på sitt bekväma vaderade knäbord. Plötsligt började marken skaka under honom till följd av att den stabila portfoliopärmen gav sig iväg på utflykt. Marken under Network blev så orolig att han åkte i backen på ett otäckt sätt och på vad många trodde en brutal nackfraktur, med total förlamning och koma som följd.

Ve och fasa utbrast Anders.  Inte min följeslagare, vapendragare, slagskämpe, (reaplan *harklar till igen*)
Många svåra dagar följde den otäcka händelse men ännu inget livstecken från Network.
Anders insåg att Network kanske aldrig mer vaknar upp ur sin koma och tiden var kanske mogen att ge sig i akt med att finna hans ersättare. Det fanns nämligen många i kungariket som var ute efter Networks så hett eftertraktade plats. HP, LG, Macbook men kanske framförallt den fasansfulla men ack så respektingivande Sony Vaio

Plötsligt en dag så uppenbarade sig den allsmäktige Dataguden Glenn sig för Anders och sade med djup stämma.
"För honom till mig och jag skall förbarma mig över honom..."

Vid RMA-porten, (datorernas pärleport) stod han så och väntade på Anders och Network. Anders bar Network, alltjämt livlös, i sina armar. Skulle detta bli det sista han såg av sin trotjänare våndades han samtidigt som andetagen blev allt tyngre.

Glenn lade sina händer på Network. Sen sade han. "Vakna upp ur din koma, ty du har mer att uträtta i denna värld"
Det rasslade till och plötsligt öppnade Network sina ögon och andades helt plösligt för egen maskin igen. Pacemakern, den nödvändiga livslinan surrade till som förr och pulsen vart jämn.

Anders brast ut... "Är det verkligen sant?"

Network svarade. "Ja min vän... Jag såg xeonljuset och gick mot det, när jag plötsligt i fjärran hörde Glenns röst tala till mig... och plötsligt kände jag hur min kropp fylldes av energi och mina sinnen sakta återställdes till de normala."

"Ett mirakel" flämtade Anders fram märkbart tagen av stundens allvar.

Glenn, Dataguden, vände sig därefter till Anders och yttrade följande.
"Anders! Gå nu hem och lev ditt liv återigen. På den yttersta dagen skall jag kalla dig för att lära mig att hantera den svinkrångliga j*vla kameran jag fick när jag äktade min bättre hälft och du skall svara!"

Förundrad stod han inför Glenn och accepterade mitt nya livsöde och tänkte. En pakt med den allsmäktige Dataguden kanske inte är så tokigt ändå.

SLUT.

Med den här fina lilla ironiska historien vill jag rikta ett stort tack till min gamla arbetskollega Glenn som på ett egentligen pinsamt enkelt men ack så glädjande sätt fick liv i min släpbara dator igen. Tusen tack till dig Glenn!Inlägget skrivet: 2008-10-27 @ 13:24:36

Wysteriia 24!

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är CILLAS födelsedag.
Hurra! Hurra! Hurra!


Och just därför vill jag att alla stämmer in i vacker sång tillsammans med mig nu. Jag kan ta ton så behöver ingen annan känna att det börjar sådär pinsamt eller så... Haka på mig nu bara..

Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva uti hundrade år!

Och när hon har levat
Och när hon har levat
Och när hon har levat uti hundrade år!
Ja, då ska hon skjutas.
Ja, då ska hon skjutas
Ja, då ska hon skjutas på en skottkärra fram!

Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits på en skottkärra fram
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas på en häst bakåfram!

Och när hon har hängts
Och när hon har hängts
Och när hon har hängts på en häst bakåfram
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas i en flaska champange!

Perfekt! Tack Larz Kristerz för ackompanjemang och Johan Palm för den där bräckliga solobiten i mitten. Tummen upp!
Skämt och sido!
Nu vill jag att alla ni triljarder som läser min blogg skall attackera hennes blogg med lovord och kärlek på hennes dag. För det är något som hon verkligen förtjänar! :)

Ha en toppenfin födelsedag hjärtat!
Puss på dig.
Inlägget skrivet: 2008-10-27 @ 02:01:55

Fröken Grace

Blev precis klar med ytterligare en bild från.. ja ni gissade rätt.. Malmöresan!
Hur känns denna?


MODELL:
Grace - MUA: Anne HInlägget skrivet: 2008-10-26 @ 22:07:54

Go Gôbbe enna!

Allt blir itne riktigt som man tänkt sig här i världen. I en av pauserna vi hade jag och Jessica när vi plåtade senast nu nere i Malmö så skulle jag spexa lite och försöka använda mitt linsskydd som monockel. Vad jag inte riktigt var beredd på var att min lömska kollega lurpassade med sin vimmelkamera! Pang sa det. Troligtvis samma upplevelse som att åka förbi en fartkamera med blyfot... Så var det fantastiska försöket förevigat.

Som den goa Gôbbe jag trots allt e enna... Så tänkte jag dela med mig utav detta mästerverk för er bloggläsare.
Till mitt försvar så... ja alltså.. eller...? hmmm... Vad gör man inte för att roa andra?


MODELL: The man, the myth, the concept... Mr Nagadez himself - FOTOGRAF:
Jessica W

Om denna bilden inte ger mig en nominering till nästa års bloggawards så blir jag oerhört besviken. Bara en liten parentes... =)Inlägget skrivet: 2008-10-26 @ 21:11:16

Mr Samuel

Jag har inte fått chansen att plåta så mycket manliga modeller hittills i min karriär. De närmast sörjande minns jag fick ställa upp i början men allteftersom har det tiden gått har de manliga modellerna lyst med sin frånvaro.

Därför var det faktiskt lite spännande att det var en Manlig modell med under första trippen ner till Malmö. Det finns två uppsättningar med bilder på Mr Samuel. En ur den första uppsättningen bjuder jag på nu.


MODELL: Samuel - MUA:
Anne HInlägget skrivet: 2008-10-26 @ 02:19:15

Filosoferar


Fråga mig inte vad jag gör uppe nu. För det har jag inget bra svar på själv. Att vända på dygnet är något jag kommit att bli lite av en expert på under senare år.

Faktum är att det regnar i Gbg nu inatt. Inte uppifrån och ner som i vanliga fall utan från höger till vänster ena stunden för att sen vända och regna från vänster till höger... Eller som en gammal fotbollsledare en gång skrek åt oss på ett fotbollsläger. "Klockan är halv sju! ni har försovit er och missat frukosten och det regnar småspik ute!!"
Givetvis var det väl alltid så man vaknade på elitlägren och givetvis fanns glimten i ögat, men nog fan regnade det småspik nog!

Regnet gjorde att jag fastnade framför youtube och kollad epå alla möjliga sorters klipp. Allt ifrån tester av mina favoritbilar, till hurmorsketcher och gamla idolklipp. Ja ibland finns det ingen hejd på vad man kan tänkas hitta på youtube. Det är vansinnigt fascinerande.

Jag kan t.ex. berätta för er att numera vet jag att Peter Settman är en riktig hejjare på att immitera en stavmixer, att Aston Martin DBS väger 200 pounds mindre än dess föregångare DB9 och att sverige alltid verkar få se alla fräcka mobiler sist i kön. Även kan jag konstatera att den gamle idolkaptenen Daniel Karlsson, (vars nya låt jag visade i ett tidigare inlägg), var helt ruggigt grym i förra årets upplaga av det nu så högaktuella programmet. Shit va den karln kunde underhålla en publik. Han kunde svara för sig när den där Jihde styltade fram på sportmanér med mikrofonen och sina tillsynes banala frågor...

I år tycker jag faktiskt inte vi har någon sådan entertainer. Om än duktiga sångare och troliga framtida artister.
Jag satt faktiskt om jämförde lite klipp från förra årets upplaga och det vi ser nu varje fredag oxh då märker jag att det är två av årets artister jag kommit att favorisera en smula. Kevin och Alice är riktigt riktigt duktiga. Inte som kaptenen Karlsson kanske men de står inte heller att jämföra dem på så vis. De är bra på så olika saker.

När jag väl bestämde mig för att stänga ner datorn och satsa på att komma i säng så slog det mig hur mycket jag egentligen tycker om när det regnar. Ja nu låter det väl kanske fullständigt vansinnigt i mångas öron men jag måste erkänna att jag tycker det är rogivande och avslappnande att bara sitta eller ligga och lyssna på ett riktigt ösregn.

Jag minns att när jag var yngre så brukade jag sätta mig ute på ett räcke precis utanför vår ytterdörr till huset och bara lyssna och titta när det regnade. Det låter blött tänker väl ett geni med en gång men tacksamt nog befann sig det här räcket såpass under taknocken att man klarade sig torrskodd från de flesta oväder.
Tänk er ett riktigt sommarregn. Det är varmt i luften. och alldeles tyst och lugnt eftersom alla håller sig inne under sommarregnen. Luften är rik på syre och många dofter träder tydligare fram. Man inser hur viktigt regn och vatten är. Även hur försvarslösa vi är då vi inte kan göra något som helst åt vädrets makter.

Jag kan än idag erinnra mig den känslan som jag kunde komma till då. Den totala avslappningen. Sträcka ut handen och få några droppar i den öppna handflatan och bara låta tankarna fara iväg på egen hand.
Det är sådana stunder man kan sakna idag.
Mina dagar är inte fyllda till max på långa vägar utan stundtals är de ganska händelsefattiga, men trots det kan jag känna nån form av inre stress. Vad gör jag med mitt liv? Vad gör andra? Vem är jag och vad vill jag egentligen...?


Nu sitter jag här. I regnet. Filosoferar och minns och känner lite av det där pirret det gav i magen för så längesen och för en kort stund så släpper jag mina bekymmer och bara... är...

Jag får tyvärr inte heller denna gången svar på mina ännu obesvarade frågor och snart slutar det regna, men vad gör väl det? Livet går vidare och tro mig... Det kommer fler frågor, fler chanser, fler regn... och tur är väl det...

Godnatt!
 Inlägget skrivet: 2008-10-26 @ 01:29:37

HTC Touch HD

Nu får ni ursäkta mitt språk men det e ju fan att man inte är gjord av pengar alltså!
Det kommer så mycket sköna prylar nu för tiden att hälften vore nog.

Vid sidan av datorinköp och suktande efter en ny kamera så lurar även en smarrig ny mobil i bakgrunden.
Det är väl tur i oturen att man iaf har kvar sitt sunda förnuft och klarar av att rida ut alla habegärsstormar som blåser in titt som tätt numera...


Jag vet jag nämnt den tidigare men nu har den ju dykt upp mer officiellt på diverse försäljningsställen. Jag pratar såklart om
HTC Touch HD. Störtskön lur alltså.

Det kommer bli hårt i kampen mellan Iphone och HTC när det blir dags att uppgradera den mobila avdelning. Var så säkra!Inlägget skrivet: 2008-10-25 @ 23:18:29

Ny bärbar dator

Min gamla trotjänare till släpbar dator har i dagarna hastigt och mycket olustigt fått en ganska allvarlig stroke och kommer troligen inte vakna upp ur sin koma igen. Ni som sett och framför allt hört den tyckte kanske att det var lika bra och jag klandrar er inte, men faktum är att jag verkligen behöver en då jag ofta är ute och flänger i mitt fotande och då behöver jag kunna bära med mig en dator.
Med tanke på min tämligen ansträngda ekonomi som egentligen inte tillåter minsta utgifter alls så är det ju inte helt lätt att leta efter en ersättare.

Därför tänkte jag kolla om det är någon här ute i bloggvärlden som kanske har några bra tips på dunderpriser på fantastiska bärbara datorer?

Kraven har jag funderat en del kring och kommit fram till att det vore ju trevligt om den var bättre än min förra, men efter att ha ögnat igenom diverse reklamblad så slår det mig att vilken j*vla maskin jag än väljer så klarar den nog det kravet! Ja som sånär på skärmstorleken som trots allt var ganska tilltagen på mitt gamla reaplan till dator.

Så 17" hade varit trevligt. En vettig batteritid likaså, (vad nu det kan tänkas röra sig om?). Mot slutet så hade jag nog 35 sekunders batteritid tror jag. Mycket imponerande må jag säga. Framförallt är ju datorn vansinnigt mobil när man inte får röra sig längre bort än 35 sekunder ifrån ett eluttag!
Sen har man väl inte missat mångas klagomål över Windows Vista. Visst är det snyggt men fan till att vara krångligt. Så överväger att slänga in win xp på maskinen istället så ett krav att ha mer ram minne än 2 Gb är inte akut i nuläget. Bara man kan uppgradera i framtiden så!
Sen va det detta med budget då ja... Ni får max 10000 att röra er med. Helst betydligt mindre. Då kanske det räcker till lite fiskrens när kompisarna tuggar i sig sushi nån gång med...

Jag vill inte ha en slätstruken pjäs för 3333:- från mediamarkt med nått noname märke som smulas sönder efter tre veckors användande, nej lite kvalitet får det allt vara om man skall pilla med lite bilder samt styra hemsidor åt folk!
Sony Vaio har jag tittat lite på. Någon som har en eller kanske har något spännande att berätta om dem?

Macbook hade varit riktigt trevligt, men vill man ha en i de lite större formaten så kostar den ju verkligen skjortan tyvärr.

Så om jag skall försöka vara lite seriös för en stund så vore jag ytterst tacksam om det finns någon vänlig skäl där ute som kan tänka sig att lotsa mig runt i denna djungel av bärbara datorer och hjälpa mig hitta en värdig ersättare till min trotjänare.

Tack och bock!
 Inlägget skrivet: 2008-10-25 @ 22:08:31

Udda men skön låt

Jag har upptäckt att jag sitter alldeles för ofta och läser på aftonbladet.se. Det går inte en dag utan att jag säger.
"Ja men jag läste på aftonbladet att...."

För en tid sedan såg jag en blänkare på just aftonbladet om att den forne Idoldeltagaren Daniel Karlsson släppt en ny låt med tillhörande video. Jag tyckte han var störtskön i Idol och minns att jag vart väldigt besviken när han åkte ut.

Nu är han uppenbarligen tillbaka på egna ben och jag måste säga att jag gillar denna låten. Han har en väldigt egen stil och det är lika värdefullt som det är häftigt idag tycker jag!

Videon är riktigt vrickad stundtals och det är inte utan att man på något långsökt vis får lite Thomas Dileva vibbar.
Låten heter hur som helst "Would you believe" och låter som såhär.


Daniel Karlsson - Would you believeInlägget skrivet: 2008-10-25 @ 21:08:59

Vilken version gillar du bäst?

Jag har snurrat iväg på tre olika redigeringar på denna bilden. Men kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag gillar bäst. Så nu vill jag gärna ha era synpunkter!
Kasta gärna in en kommentar med tillhörande nummer på den bilden ni gillar bäst! Så fire away och tack på förhand!!


MODELL: Helena V - MUA: Therese NInlägget skrivet: 2008-10-25 @ 18:28:55

Tröjan återfunnen!

Ni kanske minns att jag frågade om era åsikter angående en randig tröja för en tid sedan. Ni som inte mins kan kika på den i detta inlägget.
Jag är lite omständig när jag skall köpa grejer förstår ni. Jag skall prova, känna, tänka och fundera. Ofta precis så länge att när man väl bestämt sig så har plagget eller saken tagit slut. Vansinnigt korkat system jag lagt upp. Ekonomiskt visserligen men ack så trist.
Ibland händer det dock att man har sån tur att i en undanskymd vrå nånstans så hittar man just det plagget man provade för tre veckor sen.
Idag var just en sån dag. Jag gav mig iväg för att i första hand titta på bärbar datorn på Mediamarkt då min gamla plötsligt fått nån form av stroke och vägrar fungera som den ska. Nu kanske ni teknikinfriade människor drar en djup suck när ni hör Mediamarkt men jag tänkte som så att de kanske har måga olika maskiner on display så man kan känna och klämma lite på de man funderat på iaf. Jag har en bra kontakt jag tänkt handla av sen...
 
Hur som helst så ligger det en HM butik ett stenkast ifrån Medimarkt så jag susade väl in där i hopp om att finna min randiga tröja!

Döm om min förvåning om det inte finns en kvar. Gömd bland några andra liknande tröjor hittar jag det sista exet. Kollar storleken och tänker ja ja det är väl en XL förmodligen... Nä dra mig baklänges! S står det i nacken på den!

Kollade HMs hemsida häromdagen bara och t.o.m där stod det att just storleken S på den tröjan var tokslut. Kändes lite som en seger på nått vis.

Någon klarhet i vilken bärbar dator det lutar åt blev det dock inte. Men det får bli ett senare inlägg. Just nu skall vi fira in lördagen med ett randigt tokfynd för 149 pistoler! Inlägget skrivet: 2008-10-24 @ 20:01:54

Naturligt ljus

Ja ni läste rätt. För en tid sedan gav mig mig i kast med att plåta lite modellbilder i naturligt ljus. Jag brukar annars jobba med rätt mycket blixtljus för det tycker jag är snyggt, men har på sista tiden fått ett allt större sug efter att lära mig plåta med enklare medel. Tyvärr har jag ju lyckats försnilla min reflexskärm. Hade med den upp till sthlm men hittar den inte nu när jag landat i gbg igen. Så skulle någon mot förmodan hitta en herrelös reflexskärm i sthlm kan ni väl tänka på mig!! =)

Bilden nedan är hur som helst tagen i naturligt solljus. Ute vid Killingholmen i Billdal för er som känner till mina hemtrakter.


MODELL:
Helena V - MUA: Therese NInlägget skrivet: 2008-10-24 @ 02:18:05

Vad tror ni?

Är dessa plagg något man kan visa sig i möblerade rum med?

What say you?Inlägget skrivet: 2008-10-23 @ 23:17:15

Rihanna feat Timberlake

Det låter ju inte fy skam det!
Läste precis att de två tydligen spelar in en video till deras nya låt de gjort tillsammans.
Kan det vara denna måntro?
Inlägget skrivet: 2008-10-23 @ 16:36:24

Afro2

Då var ytterligare en bild klar ifrån Malmötrippen. Det är samma modell och samma frisyr, men ny mua och nytt smink!


MODELL: Sandra - MUA:
Jennifer LInlägget skrivet: 2008-10-23 @ 13:36:05

Retuscheringsdagar

Tjipp!

Nu har äntligen den värsta stressen lagt sig och jag har hittat tid att gå igenom mina tfp-sessioner.
Tänkte passa på att visa er en bild jag gjorde klart igår som är ifrån en av mina resor ner till Malmö.
I give you AFRO!


MODELL: Sandra - MUA:
Anne HansonInlägget skrivet: 2008-10-16 @ 00:13:48

Fullbokat...

Det var längesen jag skrev nu.... igen... Men på sistone har det funnits verken tid eller motivation tyvärr.
En hel del plåtande, möten av olika slag, kollat på skärmar, planerat in framtida plåtningar och nu på sistone även lite extraknäck. Så det har gått ut över bloggandet ganska hårt.
Som det ser ut nu kommer det nog vara ganska tajt en tid till framöver.

MEN det ska nog kunna dyka upp nån uppdatering lite då och då tycker jag.

Denna gången får det bli en liten behind the scenes bild från en av mina senaste plåtningar. Måste ju ge er något att kunna bli nyfikna på åtminstonne!


Modell: Angelica L - MUA: Aina SInlägget skrivet: 2008-10-02 @ 17:13:28

Funkar randigt?

Var som sagt inne på H&M en snabb sväng igår och fick provat den här tröjan. Jag har egentligen aldrig riktigt gillat randigt. Varför vet jag inte men denna tröjan var faktiskt ganska så soft. Det slog mig lite nu att den påminner mig om en låt med Johnny Cash. "I've got stripes, stripes around my shoulder..."


Får väl inte tro denna tröja skulle innebära samma sak för mig dock.
Nog med kuriosa. What say you? Tummen upp eller ner?
Inlägget skrivet: 2008-10-01 @ 23:59:48

mobilkamerakonst

Jag var en sväng in till Kungsbacka idag för att utföra ett par ärenden. Slank vägen om hm och hittade en tröja som jag var tvungen att prova såklart. Tog även kort på den givetvis.

Så när jag kom hem och skulle lägga in bilden på datorn så hittade jag en massa gamla bilder jag tagit med min mobil.
Bland dessa så trixade jag till två bilder som jag täntke visa för er nu.

Den vänstra är egentligen mest abstrakt men jag tyckte den blev cool. Den är lite skev tyvärr men det är min skruttiga mobilkamera jag plåtat med!! Motivet är egentligen en lampa för er nyfikna.

Den högra bilden är tagen under hemresan från Älvdalen nu senast jag var hos
Cilla. Det var så fantastiskt vackert på en del ställen utmed vägen så jag var bara tvungen att stanna och ta en minnesbild. Tyvärr kan bilden inte på långa vägar mäta sig med verkligheten. Ångrar så att jag inte hade med mig min riktiga kamera just då måste jag säga. Motivet föreställer hur som helst en kavlugn sjö där horisonten speglar sig.

Ingen utav bilderna gjorde sig i m indre format så därför fick jag vackert infoga dem som miniatyrer så ni får klicka upp dem. So here goes.


Klicka för större