Inlägget skrivet: 2009-08-31 @ 13:41:47

Mikael + Fåtölj + Hav

Nu har jag tittat klart på en utav bilderna från plåtningen med Mikael Svensson. Vi jobbade med en riktigt skön idé som Cilla kläckt. Cilla var givetvis sminkös för dagen med. Med oss hade vi även assistent Janne.

Platsen är Kippholmen i Göteborg.

Tänkte bjuda på två backstagebilder så ni får ett hum om vad vi gjorde. Fotograf till dessa bilder är Janne.


Utsikten och bakgrunden till bilder som kommer lite senare...


Så här såg det ut när jag plåtade. Inte en torr kroppsdel efter ett tag...

Cilla filmade även lite av plåtningen och klippte ihop det till en kul liten snutt.Avslutningsvis så kommer då första bilden i en vad jag tror kommer bli ganska så fräck serie! Vad tror ni?

 
Inlägget skrivet: 2009-08-30 @ 14:00:06

Uppdrag för Nordea under finnkampen


Igår blev det en riktigt lång dag! Jag och
Cilla jobbade i Nordeas monter utanför Nya Ullevi under Finnkampens första dag. Det var inte en lugn stund om jag ska vara ärlig. Montern stod precis utanför huvudentren så det var alltid mycket folk.
I nära tolv timmar satt jag spikad vid datorn och jobbade. När det började avta kom jag på att jag inte ätit något på hela dagen så man var lite lätt snurrig i skallen!

Min uppgift var att snabbt frilägga porträttbilder på de kunder som önskade och sedan placera in det i någon av fyra mallar vi hade förberett. Man kunde välja mellan Johan Wissman, Emma Green, Mustafa Mohamed och Helena Engman. Mest populär var nog Johan Wissman tätt följd av Emma Green.

Cilla stod för det mesta utav fotograferandet och det gjorde hon jättebra. Hon hade bra koll trots att stressen tilltog stundtals. När det kom som allra mest folk fick hon sätta sig ner och retuschera lite bilder också.

När bilderna väl var klara så printade vi dem direkt på plats och hängde upp dem i montern så att folk kunde komma och hämta dem så snart de var klara. Det blev många sköna skratt och flera vart förvånade över det trovärdiga resultatet. Det dök ju upp en och annan teaterapa som spikade fantastiska miner till en del av bilderna. Flera av dem vart riktigt bra! Ni får kanske nått smakprov på detta vid senare tillfälle.

Finnkampen fortsätter ju över idag också, men idag sitter Magnus och Sussie där. Det verkar som att de fått lite bättre väder än vad vi hade igår så jag hoppas de får en fin dag i montern idag!Inlägget skrivet: 2009-08-23 @ 00:54:18

In the rain. nr1

Lovade ju resultat från vinnarplåtningen redan ikväll så här kommer den första färdigställda bilden.

Modell:
Joanna
Makeup artist & Hårstylist: Wysteriia
Inlägget skrivet: 2009-08-23 @ 00:49:41

Backstage till In the rain

Igår genomförde Cilla, Joanna, Linus och jag plåtningen som tävlades ut i Cillas blogg tidigare i somras. Joannas valfria fotografering ville hon skulle gå i regnets tecken och det gjorde henne till den slutgiltliga vinnaren i tävingen.

Vi möttes upp och sminkade inne i Göteborg och tog oss sedan ut till mitt barndomshem i Kullavik för att genomföra själva plåtandet. Joanna ville gärna ha lite tuffare känsla på bilderna så därför valde vi en mörk bakgrund. Skall man plåta och ha med regn i bilder är det även då en fördel att ha en mörkare bakgrund.

Göteborg som oftas kallas för lilla London för sitt frekventa regnande bjöd dagen till ära på ganska fint väder. Solen tittade fram stundtals under plåtning och det var ett tacksamt tillskott då vårt simulerade "regn" kom direkt ifrån den iskalla kommunala vattenkranen! Man kan ändå inte undvika att tycka det är lite ironiskt att det skall behöva simuleras regn i Göteborg...

Linus, (Joannas pojkvän), fick vara dagens allt i allo. Allt från morliskt stöd till sin bättre hälft till backstagefotograf och se till att Cilla inte for i backen under sitt mycket viktiga vattenspridaruppdrag!

Bilden här nedan beskriver rätt bra hur det såg ut under plåtningen. Backstagefotograf till denna bilden är således Linus. Tack och bock!Joanna var en krigare och stod ut bra i det kalla "regnet". Starkt jobbat med tanke på att det var hennes första riktiga modellplåtning.

Resultatet kommer inom kort. Bjuder på en av bilderna redan ikväll!
Inlägget skrivet: 2009-08-18 @ 12:23:49

Ekroth igen

Tänkte slänga upp en bild till nu och valet föll på ytterligare en bild på fröken Ekroth från Västerås.
Inlägget skrivet: 2009-08-12 @ 16:48:40

Go som i Go:teborg

Läste precis på aftonbladet att Göteborg får en ny loggo. Jag måste erkänna att jag gillar tänket. Vi Göteborgare e ju kände för att vara "goa" och det är väl lite det som är tanken med den nya logon. Att man kan använda go på ett smart sätt e ju genialiskt faktiskt.

Så mitt herrskap nu är det officiellt att jag är en Go gubbe! ;)

Logon ser hur som helst ut såhär och går även att beskåda vid Stora teatern ett stenkast från kopparmärra vid kungstorget!

Inlägget skrivet: 2009-08-12 @ 16:26:35

Fröken Ekroth

Under min stockholmsvistelse så gjorde jag en liten avstickare till Västerås över en dag. Där väntade en fröken Louise Ekroth. Mycket trevlig och elegant modell som jag pratat en del med på sistone. Så det kändes riktigt roligt att ta tillfället i akt att ses och snacka lite skit och ta ett par snabba bilder när vi var så nära varandra ändå.

Lite ironiskt nog, som nästan hela perioden i stockholm var, så glömde jag givetvis packa med mig softboxen till blixten jag tog med. Fick vackert experimentera ganska friskt. Vilket iofs är en vansinnigt rolig utmaning.

Inte helt oväntat kom det såklart även regn så vi fick vackert söka skydd under en gångtunnel. Där fick jag ett ryck och skulle testa att plåta med nått galet motljus och kort skärpedjup. Tycker det blev en ganska skönt galen effekt måste jag säga. Tänkte bjuda på en utav de bilderna nu. Det kommer ett par till framöver.

Dessutom blir det nog kanske nån trädbild med... ja ni hörde rätt... Louise vet hur man charmar fotografen Nagadez och skickade två vansinnigt eleganta trädbilder på mms. Så jag var bara tvungen att besudla ett av dem! Mer om det vid ett annat tillfälle! Nu galet egentillverkat motljus a la Västers.
Inlägget skrivet: 2009-08-09 @ 14:24:22

Sista tävlingsdagen...

Idag avslutas tävlingen jag har tillsammans med Cilla där man kan vinna en plåtning tillsammans med oss. Ni som är sugna på att plåta tillsammans med oss ska alltså skicka in sitt bidrag senast idag! Kör hårt och lycka till!
Inlägget skrivet: 2009-08-09 @ 14:18:12

Erbjudande a la stupido

Jag vet inte riktigt hur de här genierna tänkte när de knåpade ihop sitt erbjudande faktiskt... Om de bara ville vara extra generösa med förklaringarna eller om de bara helt enkelt missade nått väsentligt?

Med risk för att få baksidan på mig nu så måste jag ändå säga att det är väl bara i Stockholm man ser den här typen av erbjudanden va? ;)
Inlägget skrivet: 2009-08-09 @ 14:08:18

Therese i Borlänge

Hittade en bild som jag helt missat att slänga upp i bloggen. Jag ber såklart om ursäkt för detta!
Bilden är hur som helst tagen på min lilla trip till Borlänge tidigare i somras.
Model det är
Therese och Mua det är Geraldine.

Av någon underlig anledning är det ett träd med i bilden? Jag förstår inte? Nåja vad tycks?