Inlägget skrivet: 2009-07-16 @ 12:48:09

Svar från Frågestunden

Då var det så dags att avslöja frågorna och framförallt svaren till dessa i bloggen. Det blev en del frågor måste jag säga. Vissa snarlika varandra andra helt vansinnigt konstiga. Jag har iaf gjort mitt bästa för att ge nått sånär vettiga svar. En del svar kräver även en gnutta ironi samt humor... Glöm inte detta!

Dåså. Here goes.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sanna:
Gör du några tfp jobb alls och om du gör det vad har du för krav på modellen då?

Svar:
Det händer att jag gör tfp-plåtningar fortfarande absolut. Jag är dock ganska petig med vilka jag väljer att jobba med då. Känner jag att idén, modellen och makeup artisten i samarbete kan ge mig en bild att ha i portfolio tvekar jag inte en sekund. Vad de kriterierna kan vara varierar såklart vansinnigt och är därför väldigt svårt att svara på.

Dock kan jag ur utvecklingssynpunkt säga att jag i regel bara jobbar med modeller från diverse agenturer numera. Då de oftast har erfarenheter som stärker mig och min egna utveckling.

Morris:
Hur lång är din?


Svar:

Min bil? Kamera? Dator? Säng? Nä du ”Morris” min käre vän jag begriper inte alls vad det är du vill ha svar på.... *harklar sig* ;)

Angela:
1. Varför svarar du typ aldrig i din luuuuris? Angela vill ju prata med dig :D

Svar:
Jag är hopplös när det kommer till min telefon och som tack för det har även min telefon blivit hopplös. Antingen missar jag folks samtal eller så väljer min telefon att inte släppa fram dem alls. Vissa mobilsvar får man notiser om inte andra… Helt galet är det. Planen är att skaffa en ny lur så snart ekonomin tillåter.

2. Drömresemål? Vart har du varit?

Svar:
Jag har länge drömt om att åka till Australien och Nya Zeeland. Mycket för att plåta men även för att de har en sådan unik miljö. Hade varit lite häftigt att få se ett par av platserna de spelade in Sagan om Ringen på bland annat.

Andra resmål jag funderat på men kanske inte exakt drömt om är mindre fotoresor a la longweekends till europas huvudstäder. Barcelona, London, Paris, Berlin, Prag, Milano ja listan kan göras lång… För att kunna plåta dels i andra miljöer men kanske främst också med modeller från andra länder. Detta för att bredda min portfolio som fotograf.

Jag är inte särskilt berest tyvärr. Jag har kollat på fotboll i London, Badat vid smugglers wreck vid ön Zakynthos i Grekland och retat gallfeber på norska reseledare på Gran canaria.

3. Vilka smeknamn har du haft från liten till nu?

Svar:
Smeknamn har jag egentligen inte haft så jättemånga. När jag spelade fotboll blev det iofs Albin. Det fick jag alltid höra i skolan ändå. Lärarna har ändå från första skoldagen betonat mitt efternamn fel och det händer än i dag så. Albin har hängt med.

Idag däremot är det nog många som känner igen mig mer under mitt alias Nagadez. Detta mycket tack vare fotograferandet. Många känner inte igen mig när jag presenterar mig som Anders Albihn, men nämner man Nagadez börjar det ringa klockor. Ganska kul faktiskt!

4. Vilken fotograf anser du dig ta inspiration från? (Om du har någon sådan?)

Svar:

Jag skulle våga påstå att jag inte tar inspiration ifrån någon medvetet alls. Omedvetet genom bilder man sett i tidningar eller på nätet däremot!
Jag har även på senare tid hittat fotografer vars arbete jag kan identifiera mig med. Vi verkar tänka lika i bildkomposition och retuschering. Stanislav Petera är en sådan fotograf. Men som jag nämnde tidigare så är jag inte så insatt i andra fotografers arbete av någon anledning.

5. Vad har du INTE fotat som du känner att du skulle vilja fota?

Svar:
Det var en svår fråga. Jag har långa listor med fotoidéer jag en dag vill genomföra på ett eller att sätt. Flera av dem kräver mycket resurser och unika miljöer som jag inte känner jag hittat ännu.

Men för att nämna något spontant out of the blue skulle jag nog säga att plåta i ösregn. Tekniskt svårt både för fotograf, makeup artist och modell.

Jag som perfektionist har ju såklart även en vilja att behärska det mesta som finns inom foto. Så produktfoto och lifestylebilder är något jag verkligen vill utveckla också.
Kanske hitta tillbaka till mina naturbilder jag började min karriär med för många år sen… Ja det finns mycket som sagt!

6. Hur länge har du hållit på med foto och varför började du?

Svar:

Min nuvarande fotoutrustning köpte jag för 4-5 år sen, men jag började fotografera långt innan det. Men det är väl egentligen först på senare år som jag på allvar kunnat kalla mig fotograf och nu sen början av året även förvandlat det till en verksamhet. Varför jag började svarar jag på i frågan under här.

Anonym:
1. Hur blev du fotograf?

Svar:
Min mor har ett stort fotointresse och jobbade bland annat i unga år på en butik som sålde fotoutrustning. Har även yngre syster och en äldre bror som fotograferat mycket så det var väl ingen direkt slump att intresset landat i mitt knä också. En sommar när Metallica spelade på Roskilde for mina vänner iväg dit och som plåster på såren för jag inte åkte med köpte jag mig min första digitalkamera.

Under denna tid hade jag en flickvän som var mycket intresserad av modellandet och tog ofta med mig på hennes plåtningar. Det var en bidragande anledningen till att jag senare köpte mig min digitala systemkamera och började plåta modeller.

2. Vem är din favoritfotograf?

Svar:
För att själv vara fotograf är jag väldigt dåligt insatt i andra fotografer och deras verk, men givetvis finns där personer jag ser upp till och har respekt för. David Lachapelle är en. Stanislav Petera en annan.

3. Vad är det bästa med foto?

Svar:

För mig är fotograferandet inte bara mitt jobb utan även ett sätt att uttrycka mig på. Samt mitt sätt att många gånger roa mig på. Jag tycker det är viktigt att ha roligt när man plåtar och det är ofta den bidragande faktorn till mina resultat.

Då jag plåtar mycket modellbilder tycker jag också det är tillfredställande att plocka fram andra människors skönhet och styrkor. Ge andra glädje. Det har jag haft förmånen att kunna få göra med mitt fotograferande.

4. Vilken är din bästa bild?

Svar:
I min värld så har jag inte tagit min bästa bild ännu. Jag har hela tiden en strävan efter att utvecklas och hitta nya vinklar och nivåer. Och även om jag är stolt och nöjd över samtliga mina bilder jag visar upp så har jag svårt att säga att någon skulle vara bättre eller sämre än den andra. Det är något jag låter betraktaren avgöra. Vad de gillar och inte är ju högst personligt.
Mina ögonstenar varierar från dag till dag och hur tråkigt det än må vara så håller jag gärna det för mig själv.

Wysteriia:
När kommer du o hälsar på mig igen?! ;)

Svar:
Hade jag haft pengar hade jag åkt land och rike runt för att träffa mina vänner hela tiden och det vet du stumpan! Dessutom undrar jag om det inte är din tur att åka söderut… ;)

Mariella:
1. Hur vill du att ditt liv skall se ut om 5 år?

Svar:
Är jag bara lycklig kan mitt liv få se ut precis hur som helst. Men får man önska vill jag gärna ha fotograferandet kvar i mitt liv. Tid, pengar och hälsa för att förverkliga mina drömmar. En stor omtänksam bekantskapskrets. Samt kärlek.

2. Favoritmodell man/kvinna som du skulle drömma om att fotografera.

Svar:
Det är svårt att peka ut någon enskild på det viset. Angelina Jolie var länge en favorit för hennes fantastiska ansikte… Megan Fox är ju på tapeten numera. De båda två är väl mer ikoner än fantastiska modeller visserligen.

Jag hade givetvis aldrig tackat nej om Tyra Banks, Giselle Bûndchen, Kate Moss och gänget knackat på min dörr…

3. Vill du ligga med Magnus?

Svar:
Jag förstår om du känner dig osäker på min och Magnus vänskap Mariella men den typen av privata frågor väljer jag nog att inte besvara i bloggen! ;)

4. Pinsammaste du gjort senaste året?

Svar:
Vad svårt det var att komma på ett speciellt ögonblick nu helt plötsligt. Jag som tycker jag gör sånt lite titt som tätt annars.

Ett pinsamt ögonblick jag iaf kommer ihår var på en fototräff i Falun förra året då jag i bar överkropp fick hoppa i fina poser ifrån en stol så att en annan fotograf kunde testa ljus... Vad jag inte visste var att någon filmade kalaset med... Ser ni en likblek sparris hoppa lustigt från en stol nånstans på nätet så kan det nog vara jag! 

5. Vad är det bästa / sämsta med dig?

Svar:
Det bästa med mig inbillar jag mig är att jag är rolig. Det bästa jag vet är att få andra att skratta och va glada!

Det sämsta med mig borde vara att jag kan vara väldigt självkritisk och hård emot mig själv.

6. Vad är du mest fåfäng med?

Svar:
Tveklöst mitt hår. Blir aldrig nöjd. Lösningen? Mössa!

7. Har du några fobier?

Svar:
Min största fobi är nog att misslyckas. Spelar ingen större roll vad det gäller heller tror jag.

Jannike:
1. Hur skulle det vara att äta knäckebröd om tänderna var mjuka som marshmallows?

Svar:
Troligen en ganska jobbig och smärtsam upplevelse. Jag föreslår att du testar att doppa knäckebrödet i ett glas oboy först. Bra skit!

2. Vem var det som kom fram till att A till Ö var ett lämpligt alfabet?

Svar:
Jag har det på tungspetsen men kommer inte på det just nu... Jag föreslår dock att du koller in länken nedan så kanske du får lite kött på benen....
http://www.forskning.se/temaninteraktivt/teman/lasning/tiofragorsvar/tiofragorochsvar/vadaralfabet.5.303f5325112d7337692800015669.html

3. Vad är det ovanligaste sättet att komma på?

Svar:
Ovanligaste sättet att komma på? Tja i mitt fall så är det nog med en limousine… För du menar väl komma fram på? ;) 

4. Angåengde ostbågar: Varför heter det inte majsbågar med ostsmak, när huvudingrediensen är majs?

Svar:
Jannike, jag har skickat din fråga vidare till ansvarige på de störa "majsbågasföretagen" i Sverige och väntar fortfarande på svar. Tills vidare får vi helt enkelt leva med lögnen… ;)Kommentarer
Postad av: Janina - Modellen som skiter i alla måsten

Det kan vi fixa vilken dag som hellst bara du kommer uppöver ;) haha! Jag har inga pengar att resa för nu eftersom jag saknar jobb under sommaren tyvärr :( Men jag lovar, kommer du uppåt så avbokar jag allt - bröllop, begravningar, dop,.. you name it ;) hehe

Postad av: Anonym

jag vet det bästa med dig! och det är helt klart att du är rolig men också en sjukt fin och bra vän! kul frågor, och många vare också! :D

2009-07-17 @ 02:09:00
URL: http://sandrabergenstraahle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:


Trackback